Luis Diaz hoopt via glansprestatie met FC Porto Liverpool te overtuigen

Sport | FC Porto is een vaste waarde in de Champions League en zorgt regelmatig voor een stunt. De Portugezen nemen het woensdag om 21u op tegen Liverpool. De Engelsen zullen met de nodige aandacht de verrichtingen van flankaanvaller Luis Diaz volgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Porto is sinds jaar en dag bijzonder actief op de spelersmarkt in Zuid-Amerika. De voormalige club van Steven Defour en Laurent Depoitre weet er al jaren aan een stuk de ene na de andere parel te vinden. In zijn speurtocht naar een spits kwam de club in de zomer van 2019 uit bij Luis Diaz.

Seizoen van de grote doorbraak

De aanvaller maakte furore in Colombia, waar FC Porto hem voor ruim 7 miljoen euro wist weg te halen. Club Brugge drong toen ook heel erg aan op zijn komst, maar Porto won de strijd om zijn handtekening. In zijn eerste seizoen wist hij 14 keer te scoren en 7 assists uit te delen in 50 wedstrijden. In seizoen twee stond de teller op 11 goals en 6 assists in 47 matchen.

In zijn derde jaargang bij FC Porto breekt hij helemaal door. Dit seizoen vond Diaz al 11 keer de weg naar de netten en bracht hij 2 assists aan in 17 matchen. Als een speler uitblinkt bij Porto komt er steevast interesse van de grote clubs. De afgelopen weken was Liverpool plots een gegadigde.

80 miljoen euro

Spelersmakelaar Carlos Van Strahalen sprak zich tegenover Radio Renascenca uit over die geruchten. "Het is normaal dat er interesse is. Als een speler goed speelt en als velen hem als de beste speler in de Portugese competitie aanzien, is het logisch dat clubs hem in de gaten houden. Hij speelt bovendien ook op een hoog niveau in de Champions League", aldus de makelaar.

Diaz speelde tot op heden ook al 31 keer voor Colombia. Daar staat de balans op 7 treffers. Diaz kan FC Porto verlaten voor een prijs van 80 miljoen euro. Dat is de opstapclausule die in zijn contract staat. Voor Engelse topclubs als Liverpool zijn dergelijke bedragen niet echt een probleem en voor FC Porto zou het zo alweer een zeer winstgevende transfer kunnen worden. Diaz, die nog tot medio 2024 onder contract ligt bij de club, kan zijn kunnen alvast tonen op het veld van Liverpool. Als Porto kan winnen bij het al geplaatste Liverpool, zet het een grote stap naar de volgende ronde.

Volg Liverpool - FC Porto deze woensdag, vanaf 20u50, en de hele Champions League op de zenders Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League:

Dinsdag 23 november

Woensdag 24 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top