Kan Xavi doelpuntenmachine Darwin Nunez (Benfica) afstoppen?

Sport |

Deze week wordt de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League gespeeld. Voor FC Barcelona wordt het een niet zo blij weerzien met het kampioenenbal. Zij nemen het immers op tegen Benfica dat hen eind september nog met 3-0 versloeg. De beul van dienst was toen de 22-jarige Uruguayaanse spits Darwin Núñez. Slaat hij deze keer opnieuw toe, of bedenkt Barça's nieuwe coach Xavi een plannetje?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, het loopt dit seizoen voor geen meter bij FC Barcelona. Zowel in de Spaanse competitie als op het Europese kampioenenbal kan de Catalaanse ploeg voorlopig nog geen deuk in een pakje boter trappen. In La Liga kon ex-coach Ronald Koeman de schijn nog hoog houden maar in de Champions League vielen de maskers definitief af, en dat voor het oog van tienduizenden toeschouwers. Die zagen hoe hun geliefde Barça werd ingemaakt door Bayern München (0-3) en enkele weken later door het Uruguayaanse wonderkind Darwin Núñez van Benfica. Hij scoorde tweemaal in een 3-0-overwinning en trok daarmee nog maar eens de aandacht van andere Europese topclubs.

Gegeerd in Europa

Met zijn vijf goals in de Portugese competitie en drie goals in de Champions League behoort Darwin Núñez immers tot het selecte clubje jonge spitsen waar heel wat Europese topclubs van watertanden. Atlético Madrid, Liverpool en FC Barcelona zouden volgens gespecialiseerde media de prestaties van de jongeling dit seizoen op de voet volgen, al is dat in het geval van FC Barcelona geen moeilijke opdracht, laat staan een leuke.

Maar wat maakt Darwin Núñez nu gegeerd, afgezien van zijn cijfers? Volgens kenners en critici is de amper 22-jarige Uruguayaan nu al een volbloed afwerker die immer dodelijk is in de zestien. Hij is bovendien een belangrijk aanspeelpunt in de ploeg en slaagt erin om de bal makkelijk bij te houden wanneer zijn teamgenoten moeten aansluiten. Een echte nummer negen, dus. Hij krijgt dit allemaal voor elkaar dankzij een uitstekende techniek die hij volgens Luis Suaréz in overvloed heeft. De spits van Atlético Madrid deelde de kleedkamer al met Núñez tijdens wedstrijden voor de Uruguayaanse nationale ploeg en beaamde de fijngevoeligheid van de jongeling.

Voetjes op de grond

Ook zijn werkijver en mentaliteit vallen op. Want ondanks alle aandacht die Núñez ontvangt, blijft de speler met de voetjes op de grond zijn werk doen voor Benfica. Dat werk gaat de komende maanden zeer belangrijk worden. Benfica staat momenteel op een derde plaats in Groep E, na Bayern München en Barcelona. Als de Portugezen hun kunststukje echter nog eens kunnen overdoen in Camp Nou, springen ze over Barça naar de tweede plaats en komt een volgende ronde in de Champions League wel heel dichtbij. Maar daar steekt de nieuwe coach van FC Barcelona, Xavi Hernandez, misschien wel een stokje voor…

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kalender speeldag 5 Champions League:

Dinsdag 23 november
Woensdag 24 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top