De Red Flames willen zich herpakken met winst tegen Armenië

Sport |

Op donderdag 25 november nemen de Belgische Red Flames het in hun WK-kwalificatiegroep op tegen Armenië. Een zege is een absolute must om in de race te blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames spelen eind november twee thuiswedstrijden in Leuven. De speelsters van bondscoach Ives Serneels willen 2021 afsluiten met een zeer goed gevoel door twee keer te winnen in de kwalificatiecampagne voor het WK. De eerste partij vindt plaats op donderdag 25 november om 20u tegen Armenië. Dat zou normaal een hapklare brok moeten worden voor de Belgen, aangezien hun tegenstander nog nul punten telt en laatste staat in de groep. De tweede wedstrijd gaat door op dinsdag 30 november om 20u30 tegen Polen. Het worden twee belangrijke wedstrijden.

In de strijd om het WK van 2023, dat in Australië en Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden, incasseerden de Red Flames een maand geleden een forse tegenvaller. Ze verloren toen zwaar met 4-0 van Noorwegen en daardoor is puntenverlies tegen Armenië en Polen uit den boze.

De Belgen staan na twee overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag met zeven punten derde in Groep F. Noorwegen is leider met drie punten meer en Polen heeft één punt meer. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap, de tweede moet naar de play-offs.

Justien Odeurs en Laura De Neve terug in de selectie

Serneels heeft zijn laatste selectie van 2021 meegedeeld. Bij de selectie van 23 speelsters valt de terugkeer van doelvrouw Justien Odeurs op, net als die van Laura De Neve. Odeurs werd bij de vorige twee interlands tegen Kosovo en Noorwegen nog verrassend gepasseerd. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik ga hard werken bij Anderlecht", zei de doelvrouw toen ze in oktober niet werd geselecteerd. "Ik doe mijn best om er de volgende keer weer bij te zijn".

Nicky Evrard kreeg haar kans tegen Kosovo en Noorwegen. De Neve keert dan weer terug uit blessure en zij komt in de plaats van Charlotte Tison.

De Belgische selectie :

Doelvrouwen: Nicky Evrard (AA Gent), Diede Lemey (Sassuolo), Justien Odeurs (Anderlecht)

Verdedigsters: Julie Biesmans (PSV), Laura Deloose (Anderlecht), Laura De Neve (Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge), Davina Philtjens (Sassuolo), Amber Tysiak (OHL), Jody Vangheluwe (Club Brugge)

Middenveldsters: Zenia Mertens (OHL), Marie Minnaert (Club Brugge), Lenie Onzia (OHL), Justine Vanhaevermaet (Reading)

Aanvalsters: Jassina Blom (Tenerife), Janice Cayman (Lyon), Tine De Caigny (Hoffenheim), Hannah Eurlings (OHL), Jarne Teulings (Twente), Chloé Vande Velde (AA Gent), Davinia Vanmechelen (Standard), Sarah Wijnants (Anderlecht), Tessa Wullaert (Anderlecht)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top