Het probleem-Bongonda: de laatste kans voor Van den Brom?

Jupiler Pro League | KRC Genk staat voor een cruciale week. In de competitie en in de Beker van België ontvangt het twee keer Club Brugge. In de Europa League wacht een belangrijke uitwedstrijd bij Dinamo Zagreb. John van den Brom kan zich nog maar weinig misstappen veroorloven, bovendien heeft hij ook de nodige problemen met sterspeler Theo Bongonda.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk ging met 2-0 onderuit bij Beerschot en dat was al de zesde seizoensnederlaag in amper vijftien competitiematchen. Genk speelde ook drie keer gelijk en boekte de laatste weken een zwakke 4 op 18 en de ploeg staat momenteel bijzonder ver van het niveau dat het eind vorig seizoen wist te behalen. Dat is opvallend, aangezien er geen sterkhouders vertrokken en er toch de nodige versterking werd gehaald. Het bestuur verwachtte meer van Van den Brom, maar ook van smaakmaker Bongonda.

Van potentiële Rode Duivel tot bankzitter

De 26-jarige flankaanvaller kent een moeilijke periode in Limburg. Hij moet momenteel Joseph Paintsil voor zich dulden. De Ghanees doet het niet onaardig, maar er is voorlopig weinig cohesie tussen hem, Paul Onuachu en Junya Ito. De Nigeriaanse spits van Genk scoorde weliswaar 10 keer in 14 matchen, maar toch haalt hij zijn topniveau van vorig seizoen niet. Vorig jaar werd Genk nog geprezen vanwege zijn aanvallende driehoek, maar daar blijft dit seizoen nog maar weinig van over.

Waarom verdween Bongonda naar de bank? Volgens de coach spelen de anderen (lees: Paintsil) momenteel beter. “Ja, Theo heeft het zeker moeilijk om met deze situatie om te gaan. Maar de beste speler van dit moment speelt. Hij ziet zelf ook dat Paintsil in een goede vorm verkeert", legde hij begin november uit. "Maar de spelers steunen elkaar te allen tijde en misschien heb ik Theo zondag nodig", zei hij net voor de partij tegen Cercle Brugge. Tegen de Bruggelingen werd toen maar nipt een punt gepakt. Van den Brom krijgt de nodige kritiek voor zijn wisselbeleid. Spelers als Mike Tresor, Carel Eiting, Ike Ugbo en dus ook Bongonda worden slechts met mondjesmaat gebruikt door de Nederlander.

Een zwaar programma

Genk staat momenteel achtste en heeft al 13 punten achterstand op Union. Er moeten dringend punten worden gepakt. De troepen van Van den Brom zullen de komende weken onder druk komen te staan. "We gaan een cruciale fase van het seizoen in. We hebben de komende weken alles te winnen, maar ook veel te verliezen. We hebben de midweekwedstrijd tegen Zagreb en twee wedstrijden tegen Club Brugge, één in de beker en één in de competitie. We hebben tot Kerstmis een zwaar programma”, stelde ex-trainer van Anderlecht vast. Genk moet in die periode ook aan de bak tegen KV Mechelen, AA Gent en Sporting Charleroi.

Van den Brom moet dus zijn hele kern gaan gebruiken. Hij zal moeten bewijzen dat hij de juiste man op de juiste plaats is. Zondag moet Genk in de eigen Cegeka Arena vol aan de bak tegen Club Brugge, waar Philippe Clement zijn ex-club nog een extra tik wil toedienen. De landskampioen moet na een 1 op 6 ook winnen. De nummer één en twee van vorig seizoen staan op de zestiende speeldag onder druk.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge deze zondag om 13u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top