Arthur Theate kijkt met gemengde gevoelens terug naar zijn debuut

Sport | De partij tussen Wales en België zal niet de geschiedenisboeken ingaan. Het werd 1-1 in Cardiff, maar voor Arthur Theate zal deze wedstrijd wel speciaal blijven. Hij maakte achteraan immers zijn debuut bij de Rode Duivels en dat smaakt naar meer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de driemansdefensie stond Arthur Theate links, naast Dedryck Boyata en Timothy Castagne. Zij speelden nog nooit eerder samen en dat was er ook aan te zien. Er was weinig communicatie tussen Boyata en Theate en het is duidelijk dat daar nog veel progressie mogelijk is.

Fout bij het tegendoelpunt

Laurent Ciman liet onlangs aan La Dernière Heure weten dat België sinds het afhaken van Vincent Kompany een defensieve leider mist en dat viel ook deze wedstrijd weer op. Jongens als Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn nog broodnodig voor dit elftal, maar zij hebben ook niet die leiderskwaliteiten zoals Kompany die had.

Theate werd vaak betrokken bij de opbouw en die verliep degelijk. De speler van Bologna nam weinig risico bij het uitvoetballen en hield het bij een korte passing. De talentvolle verdediger liet zich bij momenten opmerken door zijn gezond agressieve manier van verdedigen. Dat was alvast een pluspunt. Toch zijn er ook nog de nodige werkpunten bij Theate. Hij is soms nog wat wild en loopt daardoor uit positie, maar hij zette daarin duidelijk al de nodige stappen voorwaarts in de Serie A.

Dat net hij betrokken was bij de tegentreffer, was jammer. Theate trapte te wild naast de bal, waardoor Kieffer Moore kon tegenscoren. Een domper voor de 21-jarige verdediger, maar hij zakte nadien niet weg. Theate heeft een sterk karakter en bleef vrij aardig in de match zitten en kan over het algemeen over een meer dan degelijk debuut spreken.

Tevreden Martinez

Martinez was best tevreden over zijn debuut. "Hij is een speler met veel karakter. Arthur houdt van de duels en hij speelde gezond agressief en met de nodige intensiteit. Hij kende een moeilijk moment bij de tegentreffer, maar hij is nog jong. Arthur mag trots zijn op zijn debuut", aldus de bondscoach aan La Dernière Heure.

Theate is een zelfbewuste speler die geen uitdaging uit de weg gaat. Na de match sprak hij bij VTM duidelijke taal. "Of ik dit niveau aankan? Ja", was het korte maar zeer krachtige antwoord. In maart 2022 krijgt de ex-jeugdspeler van Standard en KRC Genk een nieuwe kans.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top