Bevestigt Victor Osimhen (Napoli) zijn topvorm tegen Inter Milaan?

Sport |

Komende zondag staat er een topwedstrijd gepland in de Italiaanse Serie A. Landskampioen Inter Milaan neemt het dan op tegen Napoli dat momenteel eerste staat. Napoli voert de rangschikking dan wel aan, toch zal het een vette kluif hebben aan Inter. Gelukkig beschikt de club van Dries Mertens over een topspits in wording: Victor Osimhen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SSC Napoli doet het goed sinds de aanstelling van coach Spalletti. De ploeg won al tien van zijn twaalf wedstrijden en speelde twee keer gelijk in de Serie A. Hierdoor prijken ze mooi op kop, samen met AC Milan. Spalletti dankt de voorlopige leidersplaats aan het aanvallend talent dat in zijn ploeg zit zoals Lorenzo Insigne, Hirving Lozano en Dries Mertens. Toch kijkt de Italiaanse tacticus steeds nadrukkelijker naar één man om het verschil te maken. Dat is Victor Osimhen.

Speler van het Seizoen

Deze Nigeriaanse spits van nog maar 22 jaar speelde tot vorig jaar bij het Franse Lille. Daar verscheen hij in 27 wedstrijden en scoorde hij maar liefst 13 keer. Osimhen werd bij Lille in 2020 uitgeroepen tot Speler van het Seizoen en dat trok de aandacht van de Napolitaanse bonzen. Die legden maar liefst 70 miljoen euro op tafel voor Osimhen met het oog opnieuw voor de Italiaanse prijzen mee te doen. 

Bij Napoli kende Osimhen een wisselvallige start. Een schouderblessure gooide vorig jaar roet in het eten maar dit seizoen lijkt alles in zijn plooi te vallen. Kijk maar naar zijn cijfers: de Nigeriaan scoorde dit seizoen al vijf keer in tien Serie A-wedstrijden en vier keer in drie Europa League-wedstrijden. Die negen goals in dertien wedstrijden doen topclubs zoals PSG, Bayern München en Real Madrid watertanden. Zij weten immers dat Osimhen nog maar aan het begin staat van zijn carrière en nu al bijna blindelings de weg naar het doel vindt.

Positiespel, dodelijke trap, atletisch vermogen

Maar wat maakt de Nigeriaanse spits zo goed? “Zijn positiespel, dodelijke trap en atletisch vermogen”, stelt Gianfranco Zola, voormalig assistent-trainer bij Chelsea, in de Italiaanse pers. “Osimhen zou wel eens het gat kunnen opvullen dat Romelu Lukaku achterliet.” Dat positiespel is er volgens een andere voetbalkenner, zijn vorige coach Emmanuel Amunike, stevig op vooruit gegaan. “Vroeger liep Osimhen steevast te snel diep. Nu durft hij met de bal aan de voet de zestien binnen te duiken waarop hij klinisch afdrukt. Hij wacht ook langer totdat teamgenoten zijn aangesloten en zijn kopspel is er bovendien ook stevig op vooruit gegaan.”

Dit alles maakt Osimhen een topspits in wording. Zelf is de 22-jarige aanvaller blij om in Napoli te vertoeven. Dries Mertens liet zich in de pers al ontvallen dat hij Osimhen al heel wat raad heeft gegeven en als de Nigeriaan de komende seizoenen wordt weggekaapt door één van de grotere clubs op aarde, dan denkt die hopelijk nog eens terug aan zijn tijd in de kleedkamer met onze Rode Duivel.

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 13de speeldag in de Serie A:

Zaterdag 20 november

Zondag 21 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top