Maurizio Sarri ontmoet Juventus, een oude bekende

Serie A | De wedstrijd tussen Lazio en Juventus is zonder meer historisch te noemen, maar op sportief vlak bestaan er uitdagendere wedstrijden dan deze match die op speeldag 13 van de Serie A doorgaat. Toch is de wedstrijd bijzonder, want Lazio-trainer Maurizio Sarri heeft een lang verleden bij Juventus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 16 juni 2019 werd Maurizio Sarri aangesteld als coach van Juventus met het doel om de Champions League te winnen. Iets meer dan een jaar later, ondanks het winnen van de Serie A, werd Sarri in augustus uit zijn functie gezet nadat hij was uitgeschakeld tegen Lyon in de achtste finales van de Champions League.

Volgens commentatoren was de uitschakeling de druppel die de emmer deed overlopen. De Italiaanse coach werd eerder al een reeks fouten aangerekend en zou naar verluidt zijn team op een rampzalige manier hebben geleid. Het spelniveau van de Bianconeri tijdens het seizoen sprak in elk geval niet in het voordeel van Sarri.

Ronaldo-obsessie

Als je een speler als Cristiano Ronaldo in de kleedkamer hebt, zullen veel trainers de neiging hebben om hem als de belangrijkste speler te beschouwen. Maurizio Sarri ging daarin zelfs nog verder en negeerde volgens ingewijden de rest van het team. Zijn voorliefde voor CR7 is zo groot dat de krant Corriere della Sera onthulde dat Sarri tijdens zijn vakantie de sterspeler op zijn jacht heeft uitgenodigd.

Op zich is er geen probleem met dit bezoekje, maar Sarri zou naar verluidt de Portugees hebben uitgehoord over zijn tactische voorkeuren. Het is duidelijk dat hij daar nu zijn voordeel mee kan doen.

Kettingroker

Bovenstaande escapades zorgden meer dan eens voor wrijvingen in het team, en dan hebben we het nog niet gehad over Sarri's hevige temperament. Zo onthulde de Corriere della Sera onder meer dat vleugelspeler Douglas Costa een bloedhekel heeft aan de trainer. De reden? Sarri rookte regelmatig in de buurt van de speler, iets waar Costa van gruwelt.

Juve-spelers die Sarri kenden, zullen daarom waarschijnlijk niet blij zijn om hem terug te zien bij deze wedstrijd tegen Lazio. De Romeinse club staat momenteel vijfde met 21 punten. De club is al drie wedstrijden ongeslagen en zal proberen deze succesreeks voort te zetten.

Volg het beste van de Serie A gedurende het hele seizoen, inclusief dit duel tussen Lazio en Juventus aanstaande zaterdag 20 november om 18 uur op de zenders van Eleven Sports. Deze zenders zijn beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus

Het programma voor de 13e speeldag van de Serie A:

zaterdag 20 november:

zondag 21 november:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top