Carrasco in bloedvorm is essentieel voor de Rode Duivels

Rode Duivels | Yannick Carrasco toonde zich in de wedstrijd tegen Estland afgelopen zaterdag beslissend, wat de vraag doet stellen of bondscoach Roberto Martinez hem vaker moet opnemen in wedstrijden met de Rode Duivels. Deze vraag verdient het in ieder geval om gesteld te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De in Vilvoorde opgegroeide Rode Duivel maakte in de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk een erg goede beurt. Hij lukte de eerste goal tegen onze zuiderburen en zorgde voor een solide defensie. Helaas lieten de Duivels zich verschalken door een Frans elftal dat binnen vijf minuten twee keer scoorde in de tweede helft. Frankrijk eindigde uiteindelijk met 3-2 tegen België. Toch wil dit niet zeggen dat Carrasco's prestaties onopgemerkt blijven.

Afgelopen zaterdag, in een match die België gewoonweg moest winnen, toonde de vleugelspeler van Atlético Madrid opnieuw de weg door in het begin van de tweede helft een afstandsschot snoeihard in de winkelhaak te mikken. Deze goal en de voorzetten die hij in de match gaf, lijken duidelijk te maken dat de 28-jarige spits eindelijk openbloeit onder leiding van bondscoach Roberto Martinez.

Een frustrerend EK

"Het was een geweldig doelpunt, maar voor hetzelfde geld had ik de lat aangetikt. Deze keer was het binnen. Ik ben erg trots op dit doelpunt en ben mijn team dankbaar voor wat ze doen. We hebben meer zelfvertrouwen, waardoor we gewoonweg meer succes oogsten", verklaarde Yannick Carrasco aan de collega's van RTBF na de wedstrijd tegen Estland. Een paar maanden geleden was de situatie nochtans heel wat anders. Hoewel hij kapitein was in de eerste twee Europese duels, verloor de in Genk getrainde speler vervolgens zijn plaats voor de rest van de competitie ten gunste van de jonge Jérémy Doku. Tijdens de nederlaag tegen Squadra Azzurra mocht hij niet eens van de bank om zijn ploeg te helpen.

"Onze banden zijn altijd goed geweest, zelfs tijdens het EK, hij is de coach, dus hij neemt de beslissingen. Natuurlijk was ik gefrustreerd dat ik was uitgeschakeld en ook dat ik het team niet kon helpen. We hebben hierover gediscussieerd maar Martinez blijft de coach. We moeten proberen ons heel flexibel op te stellen", reageert Carrasco, zonder zijn persoonlijke gevoelens over de bondscoach prijs te geven. Ondanks alles zal Carrasco ongetwijfeld revanche willen nemen voor de uren die hij op de bank doorbracht. Iets zegt ons dat hij het volgende grote toernooi op zijn kalender al heeft afgevinkt.

"Breng iets terug van het WK"

De vraag is nu natuurlijk hoe de gezondheidstoestand van Eden Hazard in Qatar zal zijn. Als de Real Madrid-ster 100% fit is, zal hij zeker kapitein van de Rode Duivels mogen zijn. Op dat moment zal Yannick Carrasco een plaats op de bank moeten zoeken omdat Thorgan Hazard en zelfs Timothy Castagne meer defensieve kracht en offensieve bijdragen toonden tijdens de afgelopen wedstrijden. Over alle wedstrijden heen zal Martinez ongetwijfeld ook een reeks wisselspelers aan bod laten komen.

Inmiddels weten we dat Eden Hazard dinsdag geen kans krijgt in Wales voor de laatste kwalificatiematch. Het is daarom dat bondscoach Martinez een solide plan B achter de hand moet hebben. Misschien kan Yannick Carrasco de afwezigheid van Hazard gebruiken om te bewijzen dat hij hem perfect kan vervangen? Doku heeft door zijn afwezigheid de afgelopen maanden ongetwijfeld punten verloren. Leandro Trossard heeft van zijn kant nog niet bewezen dat hij ons nationaal elftal kan aanvoeren. Carrasco kan die rol wel vervullen en zoals hij tegen de RTBF zei, is de tijd gekomen om "iets terug te brengen van het WK". Het is door gebruik te maken van elkaars sterke punten dat we dit zullen bereiken.

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Wales en België deze dinsdag 16 november om 20u45 op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top