Oefenduels 1B: Lommel krijgt er vier om de oren; Virton maakt het KVM lang moeilijk

Challenger Pro League | Ook Lommel SK en RE Virton werkten donderdagnamiddag een oefenduel af. Lommel trok naar het noorden van Nederland om AZ Alkmaar partij te geven terwijl Excelsior Virton een uitstapje naar Mechelen maakte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel wilde met een goede prestatie tegen AZ Alkmaar de mindere matchen van de voorbije weken doorspoelen. Maar dat liet niet helemaal zoals gewenst. Na een kwartier klom het nummer elf van de Nederlandse Eredivisie op voorsprong via een strafschopgoal van De Wit en na de pauze duwden de Noord-Hollanders er nog drie bij. Belghali kreeg nog de beste kans op een eerredder, maar de flankverdediger trapte het leer binnen het bereik van de thuisdoelman. Eindstand: 4-0.

Dan deed Virton het beter op bezoek bij KV Mechelen. De Luxemburgers hielden gelijke tred in een matige eerste helft en kregen zelfs de beste kans op een openingsgoal. Ook na de pauze kon Virton aanvankelijk goed standhouden én zelf ook regelmatig tegenprikken, maar uiteindelijk kon Shved toch de ban breken voor KVM. Het ergste werk leek achter de rug, maar toen de bezoekers weer op gelijke hoogte kwamen via een strafschop, moest Malinwa toch weer herbeginnen. Een afgeweken bal van Shved zorgde even later wel al snel voor een nieuwe voorsprong waarna De Camargo in het slot nog aandikte tot 3-1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top