Villarreal en Manchester United vechten rechtstreeks duel uit voor leidersplaats in Groep F

UEFA Champions League |

Nu de laatste internationale break van dit kalenderjaar achter de rug is, ligt de focus volop op het clubvoetbal. In de Champions League loopt de groepsfase stilaan op zijn laatste beentjes. In Groep F krijgt Villarreal Manchester United over de vloer in wat misschien een onderling duel kan worden voor groepswinst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog twee wedstrijden en het eerste deel van het Europese kampioenenbal ligt achter de rug. Dinsdag 23 en woensdag 24 november serveert de Champions League de voorlaatste groepsduels, twee weken later wordt de groepsfase afgerond. Enkel de eerste twee teams per poule stoten door naar de knock-outfase. In Groep F is er best nog een spannende strijd aan de gang voor deze tickets. 

Young Boys Bern staat momenteel op een laatste plaats met drie punten. Pakken de Zwitsers geen punten in hun volgende match tegen Atalanta, dan lijkt hun Europees avontuur erop te zitten. Atalanta van zijn kant staat op een derde plaats, wat overwintering in de Europa League betekent. De Italianen hebben echter met vijf punten geen grote achterstand op Villarreal en Manchester United. Beide ploegen leiden in Groep F met zeven punten. 

Ronaldo opnieuw de verlosser?

En terwijl Atalanta de trip naar Bern moet maken, kijken Villarreal en Manchester United elkaar recht in de ogen op dinsdag 23 november. Villarreal, dat vorig seizoen nog de betere was van Man Utd in de Europa League-finale, heeft nog een kleine rekening te vereffenen met de Red Devils. De heenmatch op Old Trafford leek namelijk op een 1-1-gelijkspel te gaan uitdraaien, tot ene Cristiano Ronaldo daar anders over dacht. 

Uitgerekend in zijn recordwedstrijd - Ronaldo speelde zijn 178ste match op het Europese kampioenenbal en stak hiermee recordhouder Iker Casillas voorbij - was de Portugees de verlosser van dienst. Vanuit een lastige hoek scoorde hij in de 95ste minuut de 2-1. Old Trafford barstte uit zijn voegen. 

Zwitsers ei

Wie de winst pakt straks in La Cerámica neemt met andere woorden een stevige optie op een plekje in de knock-outronde. Al blijft het sowieso tricky voor Villarreal, dat op de laatste speeldag nog naar Atalanta moet.

Manchester United van zijn kant krijgt op deze laatste speelronde Young Boys Bern over de vloer. Ronaldo en co hebben met de Zwitsers nog een stevig eitje te pellen. Op de openingsspeeldag verloor United namelijk in Bern. Toen onderging Manchester hetzelfde lot als Villarreal, waarbij de winning goal van Jordan Sietbatcheu pas in de 95ste minuut viel.

Het zorgde er alvast voor dat Manchester United met een negatieve noot aan zijn Europese campagne begon. Keren ze dit alsnog om en eindigt de groepsfase op een positieve manier voor de troepen van Ole Gunnar Solskjaer?

Volg de vijfde speeldag van de Champions League integraal op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 23 november

Woensdag 24 november

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analytici.

Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono en win een Sony PlayStation 5 of maak kans op twee VIP-tickets voor de finale in Sint-Petersburg.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top