Wat is de ideale positie van De Ketelaere bij de Rode Duivels?

Sport |

Geen enkele Belgische voetbalfan kan om Charles De Ketelaere heen. De nog maar twintigjarige Bruggeling stak in 2019 voor het eerst zijn neus aan het venster en lijkt te zijn vertrokken voor een droomcarrière. Ook bij de Rode Duivels, zo blijkt. Maar als hij daar zou spelen, waar moet hij dan postvatten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vijf doelpunten en drie assists. De cijfers van Charles De Ketelaere in de Jupiler Pro League liegen er niet om. De aanvallende middenvelder is volgens analisten één van de beste spelers die in het Jan Breydelstadion rondloopt. Analist Gert Verheyen vindt bijna alles wat de jongeling doet “uitstekend”, terwijl Mo Messoudi de veelzijdigheid van CDK looft. “Zeker op die leeftijd”, klinkt het. “De Ketelaere heeft het potentieel om één van de beste spelers te worden in de Jupiler Pro League”, aldus Messoudi. De lovende stemmen wijzen steevast op het technische vernuft en het spelinzicht dat CDK aan de dag leggen en dat onderschrijven ook journalisten in het buitenland.

Zoals die van de BBC bijvoorbeeld. Die vinden Charles De Ketelaere technisch uiterst begaafd nadat ze hem enkele weken geleden zagen spelen tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Volgens het Spaanse Marca was De Ketelaere in de openingswedstrijd van het kampioenenbal een “wervelwind” terwijl de redactie van het Franse L’Equipe CDK een welverdiende zeven gaf.

"Impact"

Ook bij de Rode Duivels kunnen ze niet meer om het talent van De Ketelaere heen. Begin oktober gaf bondscoach Martinez De Ketelaere nog een kans tegen Italië en ook die greep hij. CDK zorgde voor een frisse aanvallende impuls tegen de Italianen en scoorde zelfs de 2-1 in de 86e minuut. De Spaanse selectieheer had naar eigen zeggen alle redenen om Charles De Ketelaere op te roepen bij de Rode Duivels. “Hij is klaar om een impact te hebben, is intelligent en verdient het om hier te staan”, klonk het toen. Nu hij gescoord heeft en nog meer goede punten heeft verzameld, weerklinkt de roep steeds luider om De Ketelaere een basisplaats bij de Rode Duivels te geven. Maar op welke positie?

Dat is een vraag die ook aan Roberto Martinez werd voorgeschoteld. De Spaanse coach is er echter van overtuigd dat De Ketelaere geen echte nummer negen is. “In onze opstelling moet hij een meer centrale rol krijgen, op plaatsen waar hij assists kan geven”, stelde hij tegenover HLN. 

Toch als spits?

“Niet akkoord”, zegt Jan Ceulemans in de Vlaamse voetbalpers. “Het moment is aangebroken om De Ketelaere uit te testen als spits. Bij Club Brugge doet hij het daar toch prima?”, klinkt het bij de Caje. Bovendien is Estland volgens Ceulemans een perfecte tegenstander. “In een wedstrijd die je toch gaat winnen kan je beter toekomstgericht denken in plaats van vast te houden aan de inmiddels 31-jarige Christian Benteke of een Divock Origi die weinig matchritme heeft”, stelt Ceulemans. 

Het laatste woord is aan Club Brugge-coach Philippe Clement en die ziet zijn poulain het liefst van al schitteren in eigen huis. “Ik ben heel benieuwd naar de eerste match van Charles, maar hoop stiekem dat onze jongens niet te veel minuten moeten maken tijdens de tweede match”, vertelde hij aan enkele journalisten. Volgens Clement is de beste positie van De Ketelaere komende interlands dus gewoon nog even op de bank.

Volg België - Estland zaterdag om 20u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top