Vijfde speeldag in de Champions League serveert de kraker tussen City en PSG

UEFA Champions League | In de Champions League loopt de groepsfase stilaan op zijn laatste pootjes. De vijfde en voorlaatste speeldag staat immers voor de deur. Terwijl Club Brugge aast op Europees overwinteren tegen RB Leipzig, vindt er in dezelfde groep het aanlokkelijke duel plaats tussen Manchester City en Paris Saint-Germain.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sommige clubs wisten reeds hun verblijf in de Champions League te verlengen. Ajax, Juventus, Bayern München en Liverpool zijn al zeker van een plek in de knock-outronde. In andere groepen is de spanning nog te snijden. In Groep F staan dinsdag (18u45) Villarreal en Manchester United tegenover elkaar. Wie wint, pakt de koppositie in deze poule. In de heenwedstrijd leek het duel op een 1-1-gelijkspel af te stevenen, tot Cristiano Ronaldo er in de 95ste minuut anders over dacht. Het is uitkijken hoe Man Utd voor de dag zal komen nadat manager Ole Gunnar Solskjaer werd ontslagen na de 4-1 nederlaag tegen Watford.

Finale avant la lettre

Klokslag 21u zal Camp Nou de nodige aandacht trekken. Dan speelt FC Barcelona thuis tegen Benfica. Het wordt het eerste Champions League-duel van Xavi als coach van de Blaugrana. Barça aast alvast op revanche. In Portugal kreeg Barcelona een 3-0-bolwassing. Tegelijkertijd trekt het reeds geplaatste Juventus richting Londen voor een duel tegen Chelsea. Verliezen de Blues niet op Stamford Bridge, dan plaatsen zij zich ook voor de knock-outronde. 

Woensdag zijn alle ogen gericht op Groep A, waar een finale avant la lettre wordt uitgevochten tussen Paris Saint-Germain en Manchester City. Beide ploegen lijken vrij zeker van overwinteren in de Champions League, dus winst in de groepsfase lijkt hier vooral op het spel te staan. Het leek een uitgelezen kans voor Rode Duivel Kevin De Bruyne om de kritiek van de voorbije weken te counteren. Veel kranten zijn namelijk van mening dat De Bruyne in een vormdip zit. Jammer zal hij zijn critici nog niet van antwoord kunnen dienen, want hij testte positief op het coronavirus en mag voorlopig niet spelen.

Brugge mag niet verliezen

In dezelfde groep kruist Club Brugge de degens met RB Leipzig. De Bruggelingen hebben met vier punten een bonus van drie punten op de Duitsers (1 ptn). Niet verliezen op Jan Breydel wordt dus de boodschap voor blauw-zwart om de derde plaats te claimen, wat recht geeft op overwinteren in de Europa League. 

In Groep C reist Dortmund, met de Belgen Thomas Meunier en Axel Witsel (Thorgan Hazard is out), richting Lissabon. Dortmund of Sporting CP zal zich samen met het reeds geplaatste Ajax plaatsen voor de volgende ronde. Sporting doet er maar beter aan te winnen, vermits de Portugezen op de laatste speeldag richting Ajax moeten trekken. Dortmund krijgt in eigen huis het reeds uitgeschakelde Besiktas over de vloer.

In Groep B mag Liverpool dan wel al geplaatst zijn voor de volgende ronde, voor de tweede plek blijft het nog spannend. Het Atlético Madrid van Yannick Carrasco krijgt het AC Milan van Alexis Saelemaekers over de vloer. Beide ploegen hebben een zege broodnodig, willen ze nog kans maken op de tweede plek. Die is momenteel bezet door FC Porto, dat naar Liverpool trekt.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 23 november

Woensdag 24 november

Volg de vijfde speeldag van de UEFA Champions League integraal op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analytici.

Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono en win een Sony PlayStation 5 of maak kans op twee VIP-tickets voor de finale in Sint-Petersburg.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top