Lukaku en Batshuayi zijn out, krijgt Benteke opnieuw een kans?

Sport |

De Rode Duivels zakken tijdens de voorlaatste wedstrijd van de WK-kwalificatiecampagne af naar Estland. Daar zullen de troepen van Roberto Martinez proberen het o zo belangrijke WK-ticket te bemachtigen. Spitsen Romelu Lukaku en Michy Batshuayi zullen hen hier helaas niet bij kunnen helpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is meer dan zes jaar geleden dat de Rode Duivels het nog eens zonder Romelu Lukaku en Michy Batshuayi moesten doen. Toen, in januari 2014, speelden de Duivels een vriendschappelijke interland tegen Australië en was er van Roberto Martinez geen sprake. Het is overigens de eerste keer dat onze Spaans-Schotse selectieheer het gemis van de twee spitsen zal moeten proberen op te vangen en dit tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd.

Dat Martinez op beide spelers had gerekend, staat buiten kijf. Romelu Lukaku scoort immers om de haverklap voor de Rode Duivels, gemiddeld meer dan één keer per match, en Michy Batshuayi heeft op zijn beurt ook niet veel nodig om een bal tegen in netten te jagen. Hoe Martinez beide profielen wil vervangen, weet voorlopig niemand...

Na twee jaar opnieuw Benteke?

In de wandelgangen weet men blijkbaar wel iets. Daar wordt gefluisterd dat Christian Benteke als diepe spits zal spelen tegen Estland en als dat waar is, keert Benteke terug in de basis na twee jaar afwezigheid. De laatste keer dat Benteke in de basis stond bij de Rode Duivels was in 2019 tegen Cyprus en toen scoorde hij twee keer.

Benteke telt 31 lentes en speelt momenteel bij Crystal Palace in de Premier League. De laatste jaren moest de bonkige spits steevast plaats ruimen voor Lukaku en Batshuayi, maar elke keer hij mocht opdraven bij de Rode Duivels deed hij het nooit onaardig. Benteke beschikt bovendien over een neus voor doelpunten, heeft ervaring zat en kan elke ploeg laten voetballen. Gelukkig voor hem zijn dat net de kwaliteiten die Roberto Martinez zoekt in een diepe spits.

Jonge aanvallende talenten

Maar in de wandelgangen wordt ook de naam van Divock Origi gefluisterd. Origi wordt meestal op de flank uitgespeeld, en de rol als diepe spits bij de Rode Duivels is nieuw voor hem. Toch kan het zijn dat Roberto Martinez genoeg vertrouwen in de spits van Liverpool koestert en hem, gezien de zwakke tegenstander, toch in het veld dropt als echte nummer negen.

Of gaat Martinez door met Charles De Ketelaere? Tijdens de Nations League maakte die met zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels een grootse indruk waardoor Martinez niet meer om hem heen kan. De Ketelaere is efficiënt, intelligent en dodelijk voor doel. Dit zou wel eens van belang kunnen zijn als Martinez zijn basiself op het wedstrijdblad zet.

Tenslotte is er nog Dante Vanzeir, de spits van Union die in de Jupiler Pro League furore maakt. Vanzeir werd opgeroepen door Martinez maar zal waarschijnlijk niet aan de aftrap verschijnen. De bondscoach liet immers verstaan dat Vanzeir een kans krijgt om bij te leren bij de nationale ploeg en dat deze selectie een beloning is voor zijn goede prestaties bij Union. Vanzeir moet zich nog bewijzen bij de Duivels, maar niets sluit enkele minuten speeltijd uit...

Volg België - Estland zaterdag om 20u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top