Durft Martinez te experimenteren in tegen Wales?

Sport |

Hoera! De Rode Duivels hebben zich na winst tegen Estland gekwalificeerd voor het WK voetbal dat in 2022 doorgaat in Qatar. Nadat Estland over de knie werd gelegd moet er nog één land voor de bijl: dat is Wales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het stond in de sterren geschreven dat de Rode Duivels, na Tsjechië en Wit-Rusland, ook Estland over de knie zouden leggen. Deze overwinning leverde Roberto Martinez het langverwachte ticket richting het WK in Qatar op en hierdoor nemen de Rode Duivels voor een derde keer op rij deel aan een wereldkampioenschap voetbal. 

De koffers richting Qatar moeten nog niet meteen worden gepakt, want er staat nog een laatste wedstrijd in de kwalificatiecampagne op het programma. Die wordt komende dinsdag om 20u45 in en tegen Wales gespeeld en daarin zal Martinez spelers, die de voorbije matchen op de bank bleven, extra speeltijd geven en verder sleutelen aan de toekomst van de Rode Duivels.

Debuut van Vanzeir

Martinez riep 29 spelers op om in Estland en Wales amok te gaan maken. Ook Dante Vanzeir, de topspits van Union, werd opgeroepen en daar zit de maandenlange topvorm van Vanzeir zeker voor iets tussen. Of de 23-jarige spits ook zal spelen tegen Wales, blijft nog maar de vraag. Martinez liet in de pers al enkele namen van spitsen ontvallen die Lukaku en Batshuayi zullen vervangen maar Vanzeir werd daarin niet genoemd...

Toch wil dat niet zeggen dat de spits van Union geen speelminuten zal krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Charles De Ketelaere starten in de basis en zal Vanzeir later in de wedstrijd invallen. De spits van Union maakt dus zeker kans om speelminuten te maken bij de Rode Duivels en kan op die manier zijn eerste stappen zetten als Rode Duivel.

Verjongingskuur in de verdediging

Wat het aanvallende departement betreft, hoeven we ons volgens kenners en critici geen zorgen te maken. Het is de Belgische achterhoede die de meeste fans naar het voorhoofd doet grijpen. Daar moeten nieuwe spelers zoals Wout Faes en Arthur Theate ouderdomsdekens zoals Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen vervangen en gelukkig beschikken we met Jason Denayer ook al over een iets jongere verdediger die toch al wat ervaring op de teller heeft. Wout Faes en Arthur Theate kunnen tegen Wales ingezet worden om uit te maken of zij in de toekomst het gewicht van de Belgische defensie kunnen dragen.

Achter de verdedigers staat natuurlijk een doelman geposteerd. Normaal vinden we daar Thibaut Courtois, maar tegen Wales zou Simon Mignolet wel eens een nieuwe speelkans kunnen krijgen. Mignolet acteert op een hoog niveau bij Club Brugge en kan met zijn ervaring zo onder de lat staan bij de Rode Duivels. Op die manier krijgt Courtois de broodnodige rust.

Welke namen op het wedstrijdblad tegen Wales zullen prijken, weten we nog niet. Vast staat wel dat deze wedstrijd een unieke kans wordt om te gaan experimenteren met de Rode Duivels. De wereldbeker is nog maar een jaar van ons verwijderd, en dus is het hoog tijd om veranderingen, en een verjongingskuur, door te voeren. In de Nations League zagen we immers dat dat de volgende prioriteit is...

Bekijk Wales - België komende dinsdag 16 november om 20u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top