Dit is wat Xavi verwacht van de wintermercato in Barcelona

La Liga | Het heeft heel wat moeite en centjes gekost maar het is dan toch gebeurd: Xavi Hernandez mag beginnen als trainer van FC Barcelona. Nu zijn komst is geformaliseerd, zijn alle ogen gericht op de herculiaanse taak om de club opnieuw op de sporen te zetten. Om dit tot een goed einde te brengen, zullen er ongetwijfeld wat gerichte transfers moeten gebeuren tijdens de wintermercato. Xavi heeft alvast zijn verlanglijstje voor de Barça-top klaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat je in elk geval wel kan zeggen is dat Xavi Hernandez hard to get heeft gespeeld. In de wandelgangen klinkt het dat FC Barcelona een dikke afkoopclausule aan Al-Sadd heeft betaald voor de trainer. Ingewijden zeggen dat het om 5 miljoen euro gaat. Dat is geen klein bier, maar de liefde voor de voormalige Catalaanse middenvelder was dan ook erg groot. Supporters zijn naar verluidt in de wolken dat Hernandez nu als trainer schoon schip zal maken in hun club.

Als de wittebroodsweken voorbij zijn, zal de nieuwe coach binnenkort aan de slag moeten met het herstel van zijn geliefde club. Barça heeft sinds 17 oktober geen wedstrijd meer gewonnen in La Liga en kwijnt langzaam weg op een trieste negende plaats in het klassement. Eén van de manieren om de prestaties weer op niveau te brengen, zijn een paar welgekozen transfers tijdens de wintermercato.

We zeggen "welgekozen", omdat de Catalaan zich wel degelijk bewust is van de financiële problemen waarin Barça momenteel zit. Het is onmogelijk om royale bedragen te betalen, maar tegelijk hebben sommige sleutelposities in het elftal versterking nodig. Dit is met name het geval bij de aanvallers, waar een extra nummer negen en een extra vleugelspeler geen overbodige luxe zijn. Vooral de permanente onzekerheid rond Ousmane Dembélé, de gezondheidsproblemen van Sergio Agüero en het feit dat Ansu Fati niet 100% is, speelt Barça parten.

Coman en Sterling in het vizier

Xavi zou al verschillende ideeën hebben om de clubprestaties naar een hoger niveau te tillen. Zoals de Catalaanse krant Sport onlangs aankondigde, waardeert de inwoner van Terrassa het profiel van Kingsley Coman. Hij is een snelle vleugelspeler, een uitstekend dribbelaar en in staat om aan beide kanten te spelen. Het is afwachten wat zijn bedoelingen zijn en die van Bayern München, bij wie hij nog tot 2023 onder contract staat.

Een andere mogelijkheid zou Raheem Sterling kunnen zijn, die niet langer een vaste waarde is bij Manchester City en in bruikleen kan worden gegeven. Dani Olmo, actief bij RB Leipzig, wordt ook genoemd, maar het is onwaarschijnlijk dat hij al in januari bij Barça zal te zien zijn.

Bij de doelpuntenmakers zijn Alexandre Lacazette (Arsenal) en Edinson Cavani (Manchester United), die aan het einde van hun contract komen en niet langer onbetwistbaar zijn bij hun club, plausibele opties. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top