Spannend duel tussen KV Mechelen en Club Brugge op het programma van speeldag 15 in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League |

Ben je klaar voor de 15de speeldag in de Jupiler Pro League? Dit weekend staat er onder meer een spannend duel tussen KV Mechelen en Club Brugge op het programma, net als een derby tussen Standard en KAS Eupen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het voetbalweekend opent op vrijdagavond (20u45) met het veelbelovende duel tussen KV Mechelen en Club Brugge. Een wedstrijd Achter de Kazerne is nooit gemakkelijk en blauw-zwart zal op zijn hoede moeten zijn voor de mannen van Wouter Vrancken, die zich na een mindere start van het seizoen uitstekend herpakt hebben.

Standaard moet winnen

Zaterdag om 16u15 mikt Sporting Charleroi op niets minder dan een zege op verplaatsing bij Cercle Brugge als het de top vier wil halen. Later op de dag is er ook nog het duel tussen RFC Seraing en OH Leuven op Den Dreef (18u30). Na een vrij bevredigende start van het seizoen zijn de Metallo’s flink gezakt in het klassement en nu hebben ze dringend punten nodig als ze uit de degradatiezone willen blijven. Op hetzelfde moment ontvangt het fel geplaagde Zulte Waregem KAA Gent, dat ondanks een mooi Europees parcours de laatste tijd wisselvallig is. Toch hoopt de club van Hein Vanhaezebrouck de klim naar boven voort te zetten.

‘s Avonds (20u45) kan Standard zich geen fouten meer permitteren in de Luikse derby tegen KAS Eupen wil het de vurige supporters niet op zijn kap krijgen. De Rouches zitten nog steeds in een crisis en alleen een reeks overwinningen kan het vertrouwen herstellen. Zal coach Luka Elsner, na vier wedstrijden nog altijd zonder overwinning, eindelijk de juiste formule vinden om ook eens met Standard te winnen in de Jupiler Pro League?

Belhocine keert terug naar Anderlecht

De wedstrijden op zondag beginnen om 13u30 met een duel tussen Anderlecht en KV Kortrijk. Deze wedstrijd zal een speciaal tintje hebben voor Karim Belhocine, die de Mauves coachte voor zijn avontuur bij Charleroi. Anderlecht, dat niet veel verliest maar momenteel moeite heeft om te winnen, zal in eigen huis zeker voluit voor de zege willen gaan.

Om 16u00 speelt Sint-Truiden tegen Antwerp en KV Oostende ontvangt om 18u30 de verrassende leider Union Saint-Gilloise. Zal de ploeg van Felice Mazzu aan de kust weer volop zijn offensieve kracht tonen? Aanvaller Dante Vanzeir zal in elk geval willen bewijzen dat hij zijn selectie voor de Rode Duivels niet gestolen heeft.

De vijftiende speeldag wordt ten slotte afgesloten met het duel tussen Beerschot, dat nog steeds laatste staat, en KRC Genk, dat zich knap heeft hersteld van een reeks nederlagen.

Het programma van speeldag 15:

Vrijdag 19 november

Zaterdag 20 november

Zondag 21 november

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van de Eleven Pro Leaguebeschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top