Josh Cullen wil met Ierland revanche nemen op Portugal

Voetbal | Ierland neemt het donderdag in de WK-kwalificatiereeks om 20u45 in Dublin op tegen Portugal. De Portugezen strijden om de eerste plaats in de groep. De Ieren zullen hun huid duur verkopen en ze rekenen daarbij op Josh Cullen van Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Portugal boekte in Groep A een 16 op 18 en staat tweede achter Servië, dat een 17 op 21 wist te behalen. De Portugezen kunnen bij winst dus eerste worden in de groep, wat een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar oplevert. Ierland staat derde met een 5 op 18 en speelt een bijrol in deze groep. Zij zullen er eind 2022 niet bij zijn in Qatar.

Rekenen op Cristiano Ronaldo

Portugal rekent uiteraard op Cristiano Ronaldo, die met 115 treffers in 182 interlands een garantie is op goals. Hij was in deze campagne al goed voor zes doelpunten. Ierland heeft slechte herinneringen aan CR7, want in september werd er nog met 2-1 verloren in Portugal. Ierland kwam op 0-1 via John Egan, maar Ronaldo scoorde in de slotfase twee keer en daardoor wonnen de Portugezen alsnog. Ierland kan voor de ultieme revanche zorgen door Portugal (voorlopig) van de eerste plaats te houden.

Portugal hoopt tegen Ierland de drie punten te pakken en nadien in de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Servië het verschil te maken. Die laatste match gaat door op 14 november in het stadion van Benfica.

Cullen steeds belangrijker

Bij Ierland rekenen ze meer en meer op Josh Cullen om de ploeg bij de hand te nemen. Sinds zijn transfer van West Ham United naar Anderlecht is zijn status bij het nationaal elftal ook gewijzigd. De verdedigende middenvelder groeide bij Anderlecht al uit tot een belangrijke pion voor het evenwicht en ook op het middenveld van Ierland is hij een sterkhouder geworden. Cullen krijgt de nodige lof voor zijn prestaties en is een vaste waarde geworden. Tot op heden speelde hij 13 keer voor Ierland. Scoren lukte hem nog niet, twee assists afleveren wel.

Anderlecht nam Cullen vorig jaar voor 500.000 euro over van van West Ham United en zijn marktwaarde ligt volgens Transfermarkt ondertussen al op 3 miljoen euro. De 25-jarige middenvelder groeide al snel uit tot een onmisbare pion op het middenveld. Met zijn loopvermogen en werkkracht zorgt hij voor de defensieve balans op het middenveld. In Ierland zijn ze alvast gecharmeerd door de prestaties van Cullen bij het nationaal elftal. Kan hij die lijn doortrekken tegen Portugal?

Volg de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ierland en Portugal op Eleven Sports 2 om 20u45, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top