Luis Suarez werd bij Liverpool een spits van wereldklasse

Sport | Luis Suárez, nu actief bij Atlético Madrid, keert woensdag in de Champions League voor de tweede keer terug naar Anfield sinds hij Liverpool in 2014 verliet. In Engeland groeide de Uruguayaan uit tot één van de beste spitsen ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luis Suárez trok in 2007 na 3,5 jaar de deur achter zich dicht bij Ajax en verkaste naar Liverpool. Hij tekende voor vier jaar bij de legendarische Engelse topclub. Liverpool wist met Suarez weer de Engelse top te bereiken.

De spits kwam met een mooie staat van dienst naar Liverpool door 91 keer in 193 matchen te scoren in Nederland. Bij Liverpool moest hij de naar Chelsea vertrokken Fernando Torres vervangen en dat lukte hem al zeer snel.

Een doelpuntenmachine

In Engeland wist de voormalige aanvaller van FC Groningen zich meteen te laten opmerken door zijn mentaliteit, vechtlust en technische kwaliteiten. Toch liet Suárez ook zijn mindere kanten zien, onder meer zijn (te) vurige temperament. Hij kreeg lange schorsingen na racistische opmerkingen tegen Patrice Evra of zijn beet in de arm van Branislav Ivanovic.

In 2013/2014 kende hij zijn beste seizoen in loondienst van The Reds. Onder leiding van Brendan Rodgers waren Steven Gerrard & co op een zucht verwijderd van de Engelse landstitel. De Uruguayaanse spits was toen op de top van zijn kunnen en samen met Daniel Sturridge was hij een gesel voor elke verdediger in de Premier League. Suárez tikte na het seizoen af op 31 doelpunten, Sturridge op 21.

Liverpool eindigde echter tweede op slechts twee punten van kampioen Manchester City. Twee speeldagen voor het einde stond Liverpool nog aan de leiding. Suárez zou na het seizoen, met de Europese Gouden Schoen in zijn koffer, naar FC Barcelona verhuizen. Bij Liverpool won hij uiteindelijk enkel de League Cup, maar met 82 goals en 47 assists in 133 wedstrijden was hij van grote waarde voor de club.

Tweede terugkeer naar Liverpool

Woensdag zal Luis Suárez als speler van Atlético Madrid voor de tweede keer sinds 2014 terugkeren naar Liverpool. In 2019 speelde hij met FC Barcelona in de halve finales van de Champions League op Anfield. In de heenmatch won Barça met 3-0 en Suárez vierde toen uitbundig zijn doelpunt.

Daardoor kreeg hij geen hartelijke ontvangst bij zijn terugkeer, maar de fans waren vooral in extase door de 4-0 overwinning en de kwalificatie voor de finale. Suárez liet onlangs weten dat hij in Engeland enkel voor Liverpool zou kunnen spelen. Deze woorden vallen altijd goed bij de fans en de kans is groot dat Suárez deze keer wel een mooie ontvangst zal krijgen van het publiek. 

Volg Liverpool-Atlético Madrid deze woensdag, vanaf 20u50, en de hele Champions League op de zenders Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de vierde speeldag in de UEFA Champions League:

Dinsdag 2 november

Woensdag 3 november

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top