Wesley Hoedt keert met Anderlecht terug naar Antwerp

Sport | Anderlecht haalde afgelopen zomer Wesley Hoedt binnen als de nieuwe leider in de defensie. De linksvoetige verdediger keerde zo na één jaar terug naar België, waar hij eerder al een seizoen voor Royal Antwerp FC uitkwam. Zondag zal Hoedt weer op de Bosuil aantreden, net als Lior Refaelov.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht zag, mede door de financiële beperkingen, heel wat spelers komen en gaan de afgelopen jaren. Dit jaar koos het voor meer stabiliteit en daarom tekende Wesley Hoedt voor vier jaar in het Lotto Park.

Moeilijk begin bij Anderlecht

De transfer van de Nederlander naar Anderlecht kwam als een grote verrassing. Hoedt was een jaar eerder immers nog veel te duur voor ploegen als Club Brugge, Anderlecht én Antwerp. Twee jaar geleden speelde Hoedt op huurbasis voor Antwerp, dat hem tijdelijk had overgenomen van Southampton. Vorig jaar trok hij op uitleenbasis naar Lazio, maar dat was geen groot succes.

Hoedt is een fysiek sterke speler die ook kan uitpakken met een goede passing. Mede daardoor werd hij door Anderlecht aangetrokken, want in dat laatste aspect voldeed Matt Miazga vorig seizoen niet. Maar net als de Amerikaan is Hoedt geen wendbare speler en daar liggen dan ook zijn zwakheden. Dat levert soms problemen op, aangezien Kompany hoog speelt met Anderlecht.

Hoedt kwam zonder al te veel ritme in de benen naar Anderlecht en zijn start was dan ook niet goed. De ex-speler van AZ ging een aantal keren in de fout en hij gaf na de partij tegen Standard, midden september, aan dat hij nog niet in topvorm verkeerde. Hoedt wist de afgelopen maand zijn niveau op te krikken en komt steeds beter voor de dag. Hij profileert zich als de leider in de defensie, maar Anderlecht moet defensief nog de nodige stappen voorwaarts zetten. Het slikt nog te veel tegentreffers.

Zware periode bij Lazio

Hoedt haalt dus stilaan een beter niveau en het is niet verwonderlijk dat hij tijd nodig had, want hij kende een zeer moeilijk seizoen bij Lazio. Hij kende eerder al eens een goede periode in Rome en hoopte op een nieuw succes. Dat viel tegen, want hij speelde amper 945 minuten in de Serie A.

Hij verloor zijn vertrouwen en een dramatische partij tegen Inter in februari betekende het definitieve einde van hem bij Lazio. Zondag zal Hoedt ongetwijfeld een warm onthaal krijgen bij Antwerp. Aan hem om te bewijzen dat hij bij Anderlecht de nieuwe leider van de defensie is geworden en zijn nieuwe ploeg naar succes kan loodsen.

Volg de Jupiler Pro League, zoals de wedstrijd tussen Antwerp en Anderlecht op Eleven Pro League 1 om 18u, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top