Stats 1B: inmiddels al negen spelers op kop in assistenranking; Schuermans dicht kloofje in topschutterslijst

Sport | In tegenstelling tot vorig seizoen blijkt het in deze voetbaljaargang moeilijk om er echt bovenuit te springen in de individuele rankings. Enkel David Jensen lijkt autoritair leider bij de 'clean sheets', maar bij de topschutters en de koningen van de assists is er nog maar amper afscheiding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kon Daniel Maderner geen extra goaltje meepikken tegen Lierse Kempenzonen terwijl Kenneth Schuermans er aan de overkant wel eentje binnen lapte. De verdediger komt zo weer in het kielzog van de spits van Waasland-Beveren terwijl Yagan en Mertens dan weer meeglippen in de slipstream van Schuermans en zo De Belder bijbenen op plek drie.

6. Maderner (Waasland-Beveren)
5. Schuermans (Lierse K.)
4. De Belder (Deinze), Yagan (Lierse K.), Mertens (Deinze)
3. Hoggas (Waasland-Beveren), Bernat (Westerlo), Dierckx (Westerlo), Allach (Virton), Anne (Virton), Verschueren (Lommel), Saito (Lommel), Daci (Westerlo), Togui (RWDM)

In de assistenranking gingen we speeldag 10 in met vijf koplopers en sloten we diezelfde speeldag af met negen koplopers. Nog steeds niemand die het voortouw neemt dus.

3. Dierckx (Westerlo), Maes (Lierse K.), Challouk (SK Deinze), S. Limbombe (Lierse K.), De Cuyper (Westerlo), Edmundsson (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze), Verschueren (Lommel), Rommens (RWDM)

2. Vaesen (Westerlo), Abrahams (Deinze), Rosa (Lommel), Bernat (Westerlo), Doué (Virton), De Schryver (Lierse K.), Boussouf (Lommel), Chevalier (Moeskroen), Van Eenoo (Westerlo), Nzuzi (RWDM)

Enkel Moeskroen kon (voor het eerst dit seizoen) de netten schoonhouden tijdens het afgelopen weekend, dus in de ranking van de clean sheets verandert er bovenin helemaal niks.

5. Jensen (Westerlo)
2. Defourny (RWDM), Vandenberghe (Deinze), Jackers (Waasland-Beveren), Fiermarin (Lommel)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top