Lierse K. eert overleden fan op de best mogelijke manier

Sport | Lierse Kempenzonen heeft zaterdagavond een mooi eerbetoon gegeven aan de fan die eerder deze week het leven liet nadat hij een hartstilstand had gekregen tijdens de bekermatch tussen Lierse K. en OH Leuven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De fans van de Pallieters hadden voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren enkele spandoeken in elkaar gebokst om de fan te herdenken en ook op het veld deden de spelers er alles aan om hun trouwe supporter een passend afscheid te geven.

Dat lukte prima... Lierse Kempenzonen knokte zich op de Freethiel naar een 1-3 overwinning nadat het in het slot van de match nog twee goals kon scoren. Iets waarin normaal de thuisploeg enorm bedreven is dit seizoen. De winninggoal kwam er dan ook nog eens via Jens Naessens; die na heel wat leed eindelijk weer zijn doelpuntenrekening kon heropenen in 1B. Een kleine herrijzenis voor de spits, die zijn laatste goal in onze reeks scoorde in november 2019.

Mede dankzij de goal van Naessens kon Lierse Kempenzonen zelf ook nog eens een uitoverwinning vieren. Dat was op enkele dagen na ook al een jaar geleden. Op 7 november 2020 wonnen de Kempenaars met 1-3 op Seraing waarna het tot nu moest wachten om een nieuwe driepunter mee op de bus te pakken. Ook dit kan een kleine herrijzenis genoemd worden.

Maar de belangrijkste voetnoot was toch het pakkende eerbetoon dat de fans en de spelers na het laatste fluitsignaal nog deden richting de overleden fan en zijn familie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top