Het Ajax van Haller wil in Dortmund het overwinteren in de Champions League veiligstellen

UEFA Champions League |

Het als een Zwitsers uurwerk afgesteld Ajax Amsterdam heeft niet lang gewacht om zijn superioriteit in groep C van de Champions League te tonen. Na drie opeenvolgende overwinningen kunnen de teamgenoten van Sébastien Haller zich aanstaande woensdag om 21u00 in Dortmund al plaatsen voor de volgende ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sébastien Haller is een van die topspelers die pas laat is beginnen openbloeien. Opgeleid in Auxerre, trok de in het Franse Ris-Orangis geboren Haller al snel naar het Nederlandse Utrecht. Het was een wijs besluit, want de twee meter lange aanvaller heeft er in twee seizoenen talrijke pareltjes van doelpunten gemaakt. Nadat hij bij Utrecht 51 keer in 98 wedstrijden had gescoord, verhuisde hij in 2017 naar Eintracht Frankfurt. Het duurde opnieuw niet lang voordat hij er zich onderscheidde: 33 doelpunten in 77 gespeelde wedstrijden. Van het een kwam het ander en Haller trok de aandacht van meer prestigieuze clubs. Zijn bestemming was het land van de Big Ben en de speler tekende een contract voor vijf seizoenen bij West Ham United. In de Premier League speelde Haller uiteindelijk twee seizoenen, goed voor 14 doelpunten in 54 wedstrijden. Dat was niet genoeg voor de Ivoriaanse international en hij besloot om terug te keren naar de Eredivisie, waar hij bij Ajax Amsterdam hoopte op meer speeltijd en erkenning.

Topscorer in de Champions League

Sébastien Haller, toen de grootste inkomende transfer in Nederland, weet wat er van hem verwacht wordt. De spits bewijst al snel dat het recordbedrag van 22,5 miljoen euro dat zijn nieuwe club voor hem uitgaf, het geld meer dan waard was. Sinds zijn komst in januari 2021 heeft de Ajacied 26 doelpunten gemaakt en 12 assists gegeven in 37 wedstrijden! Ajax speelde vorig jaar kampioen en won ook de Nederlandse beker, dus Haller lijkt inderdaad de best mogelijke keuze te hebben gemaakt.

Ook op de Europese scène voelt de 27-jarige zich als een vis in het water. Nadat hij vorig seizoen door een administratieve fout de Europa League misliep, is de centrumspits momenteel de topscorer in de Champions League met zes doelpunten in slechts drie wedstrijden. Zijn vier doelpunten op de eerste speeldag bij Sporting waren een van de hoogtepunten. Hij is de eerste voetballer die zo'n prestatie heeft geleverd bij zijn Champions League-debuut sinds de competitie in 1992 werd vernieuwd. "Een voetbalteam is als een legpuzzel, de stukjes moeten in elkaar passen", zei Haller onlangs nog, toen hij zijn aanpassingsperiode bij Ajax vergeleek met zijn tijd bij West Ham. Eén ding is zeker, Sébastien zal ook in Dortmund willen bewijzen dat hij nu messcherp staat.

Volg Dortmund - Ajax deze woensdag, vanaf 20u50, en de hele Champions League op de zenders Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de vierde speeldag in de UEFA Champions League:

Dinsdag 2 november

Woensdag 3 november

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top