Topduels en derby's op Super Sunday met Eleven Sports

Sport |

De laatste dag van de herfstvakantie wordt in heel wat Europese voetbalcompetities met een schitterende knal afgesloten. In België ontvangt Club Brugge het geplaagde Standard en trekt Anderlecht naar de Antwerpse Bosuil. Maar ook in Italië staan er enkele topwedstrijden op het programma. Welkom bij Super Sunday!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België rolt Club Brugge de rode loper uit voor Standard. Een wedstrijd tussen blauw-zwart en de Rouches verloopt altijd op het scherpst van de snee maar nu Club Brugge extra Europese ervaring op zak heeft, zal blauw-zwart deze willen omzetten naar punten tegen de Luikenaars. Standard zit al enkele weken in de hoek waar de klappen vallen, maar mag niet onderschat worden, ondanks de schamele 3 op 18 die hen momenteel achtervolgt. Coach Luka Elsner werkt immers aan een nieuw Luiks spelsysteem en zal dat systeem in de hoofden van zijn manschappen hebben gepeperd naar aanloop van deze topper, in de hoop dat zij eindelijk de rug rechten.

Anderlecht op de Bosuil

Antwerp-coach Brian Priske ontvangt zondag om 18u30 niemand minder dan Vincent Kompany in de Bosuil. Voor Wesley Hoedt en Lior Refaelov wordt het een hereniging met het terrein waar ze sinds hun dagen bij de Great Old geen voet meer zetten. De twee ploegen staan op amper drie punten van elkaar in de tussenstand. Voor Anderlecht, dat worstelt om een goed elan aan te houden, staat het meest op het spel, want als zij verliezen, zou hun achterstand op Antwerp verdubbelen.

Later die avond spelen stadsgenoten Real Betis en Sevilla tegen elkaar in een interessante derby. Sevilla-coach Julen Lopetegui heeft de motor van Sevilla mooi aan de praat gekregen en ook Real Betis speelt boven de verwachtingen. Beide teams mikken dit seizoen op Champions League-tickets en zitten bovenaan de rangschikking in La Liga. Vooral Betis dat momenteel vijfde staat, verrast, ondanks een verlies afgelopen weekend tegen Atlético. Als ze deze derby winnen, komen de mannen van Manuel Pellegrini op gelijke hoogte met hun grote rivalen, die nu derde staan.

De ploeg van Milaan

Er zal spanning in de lucht hangen in het Spaanse Sevilla, maar ook 2.000 kilometer verderop in Milaan. Daar ontvangt het AC Milan van Alexis Saelemaekers, dat voorlopig ongeslagen blijft in de Serie A, immers stadsgenoot en landskampioen Inter Milaan. Inter en Milan liggen momenteel nek aan nek in de Serie A. De Rossoneri staat momenteel op de tweede plaats met intussen zeven punten verschil op de Nerazzurri. Wie deze wedstrijd wint kan niet enkel een symbolische tik uitdelen maar kan ook cruciale punten winnen die op het einde van het seizoen belangrijk zullen zijn. We zijn benieuwd of Milaan na deze Super Sunday rood, dan wel blauw zal kleuren…

Speelschema van Super Sunday op 7 november:

Jupiler Pro League

  • Club Brugge - Standard: 13u30 op Eleven Pro League 1
  • Antwerp - Anderlecht: 18u30 op Eleven Pro League 1
La Liga
  • Real Betis - Sevilla: 21u00 op Eleven Sports 3
Serie A
  • AC Milan - Inter: 20u45 op Eleven Sports 1

Volg integraal de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League en het beste uit La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top