Kan Standard-coach Luka Elsner een nieuwe nederlaag vermijden tegen ex-club Kortrijk?

Sport |

Standard en KV Kortrijk kijken elkaar dit weekend in de ogen. Een normale wedstrijd, zou je denken. Maar dan vergeet je dat de Rouches enkele weken geleden coach Luka Elsner wegsnoepten van KV Kortrijk. Ze bereikten nog nog geen akkoord over de afkoopsom en kunnen daardoor alle verdiende punten onder Elsner kwijtspelen. Kortrijk liet de Luikse hold-up niet aan het hart komen en maakt zich klaar om Standard een symbolische dreun te verkopen. De zoveelste al dit seizoen...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. De Rouches staan op een teleurstellende dertiende plaats, missen vertrouwen en voelen de druk van hun meest fanatieke supporters in hun nek. Begin oktober werd coach Mbaye Leye de deur gewezen na een teleurstellende 13 op 30 en weekte het bestuur van Standard Luik coach Luka Elsner los bij KV Kortrijk.

De 39-jarige Sloveense coach deed het lang niet slecht bij Kortrijk en moest Standard terug aan het voetballen krijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. Want volgens Elsner heeft de ploeg helemaal geen vertrouwen meer in zijn voetballende kwaliteiten. “Er is geen toverstok om deze ploeg opnieuw draaiende te krijgen, maar ik ga er alles aan doen om daar wel in te slagen”, vertelde Elsner nadat hij uit zijn eerste twee wedstrijden amper twee punten kon sprokkelen en van die twee schamele punten is Standard zelfs nog niet zeker...

"Onder voorbehoud"

Dat komt omdat het Luikse management nog geen akkoord heeft gevonden met KV Kortrijk over diens plotse overstap naar de Vurige Stede en de afkoopsom die daar aan vasthing. Standard bood volgens Kortrijk een bedrag dat veel te laag was. De Rouches lieten Elsner onder voorbehoud wel al plaatsnemen op de bank tijdens de wedstrijden tegen OH Leuven en Cercle Brugge en daar kan een juridisch staartje aan vasthangen.

OH Leuven en Cercle Brugge speelden die wedstrijden ook onder voorbehoud en vragen zich luidop af of Elsner wel op de bank mocht zitten bij de Rouches als er nog geen akkoord was tussen beide clubs. Die vraag zal worden beantwoord door een arbeidsrechtbank. Als die oordeelt dat Elsner niet gerechtigd was om de functie als coach op te nemen bij Standard, kan de Luikse club de behaalde twee punten alsnog verliezen.

Het juridische staartje is het zoveelste hoofdstuk in de trieste saga die Standard dit seizoen te beurt valt, maar heus niet het laatste. Komend weekend ontvangen de Rouches de gedupeerde club in kwestie op Sclessin: KV Kortrijk. Daar heeft Karim Belhocine de trainersjas aangetrokken. Belhocine zal zich heus niet mengen in de juridische debatten maar alles op alles zetten om zijn eerste driepunter te Kortrijk verdienen. Als de West-Vlamingen Standard over de knie leggen dienen ze de Rouches een nieuwe dreun toe, eentje met een symbolisch randje aan.

Volg Standard - KV Kortrijk zaterdag vanaf 18u25 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top