Blijft een herboren AA Gent in de winning mood tegen leider Union?

Sport | Vier wedstrijden op rij winnen: het was voor AA Gent van mei dit jaar en de play-offs II geleden. De Buffalo’s klopten de afgelopen weken Eupen, Partizan Belgrado in de Conference League, een zwalpend Racing Genk en Bilzen in de beker, en azen tegen koploper Union op een vijfde zege op rij. De Brusselaars, dé revelatie van deze eerste seizoenshelft, willen dan weer hun koppositie in de stand verdedigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met een 1 op 9 had AA Gent zijn seizoenstart compleet gemist. Het kampeerde lange tijd in de rechterkolom van het klassement in de Jupiler Pro League, maar daar kwam na de klinkende zege tegen een ontstellend zwak Racing Genk afgelopen speeldag verandering in. Sindsdien staan de troepen van Hein Vanhaezebrouck in de linkerkolom, zowaar op drie punten van de top zes.

Door de puntendeling tussen Anderlecht en Club Brugge werd Union afgelopen speeldag alleen leider. De promovendus is zo dé verrassing van deze eerste seizoenshelft. Spitsen Dante Vanzeir en Deniz Undav troffen tot nu toe elk acht keer raak in de competitie, en ook het middenveld pikt regelmatig zijn goaltje mee. Dat scorend vermogen levert de Brusselaars een doelsaldo op van +14: geen enkele andere ploeg doet beter. Anderlecht is de dichtste achtervolger met een doelsaldo van +9.

Beste verdedigingen

Ook op defensief vlak hoort Union bij de toppers in 1A. Met dertien tegendoelpunten heeft de Brusselse traditieclub samen met KAA Gent tot dusver het minst aantal tegentreffers geïncasseerd. Indrukwekkende statistieken voor een club die sinds 1973 niet meer in de hoogste voetbalklasse acteerde. Een pluim die coach Felice Mazzu op zijn hoed mag steken.

KAA Gent – Union wordt dus een duel tussen de beste verdedigingen van de Jupiler Pro League. De sleutel tot de overwinning zou weleens in de aanval kunnen liggen: bij de Gentenaars is Laurent Depoitre hopeloos uit vorm en neemt de Nederlander Tarik Tissoudali het meeste scoringswerk voor zijn rekening, terwijl Union met Undav en Vanzeir over twee vlot scorende spitsbroeders beschikt. Maar Gent heeft met Roman Bezoes, die uitblonk tegen Racing Genk, misschien wel een ijzer in het vuur. Deze clash wordt hoe dan ook ongemeen spannend, met een hoge intensiteit en een dito inzet.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top