Franck Ribéry hoopt op huzarenstukje zoals Diego Armando Maradona

Sport | De Italiaanse promovendus Salernitana haalde afgelopen zomer de 38-jarige Franck Ribéry naar de club. Zijn komst zorgde voor veel enthousiasme bij de fans, want eindelijk streek er nog eens een wereldvedette neer bij hun ploeg. Kan de technisch vaardige rechtspoot zondag tegen Napoli nog eens schitteren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Franck Ribéry is een liefhebber van het spelletje. De Fransman had de afgelopen jaren naar exotische oorden kunnen gaan, waar hij vele miljoenen euro’s zou kunnen verdienen. Hij koos er echter voor om op zijn 36ste naar Fiorentina te verkassen. Met 5 goals en 10 assists in 50 wedstrijden deed hij het daar zeker niet slecht. Toch kreeg hij er geen nieuw contract.

De sportieve uitdaging

Velen dachten dat dit het einde van Ribéry was aan de voetbaltop. De voormalige smaakmaker van Bayern München onderhandelde met Hellas Verona en de Turkse club Karagümrük bood hem een vorstelijk salaris. Salernitana ging zijn kans en zag Ribéry verrassend genoeg toehappen toen ze hem een jaarloon van 1,5 miljoen euro aanboden. De Fransman tekende voor één jaar met optie voor nog een jaar als de club zich van het behoud weet te verzekeren.

Ribéry liet weten dat hij niet voor het geld had gekozen, maar wel voor de uitdaging. Hij heeft duidelijk nog veel ‘voetbalhonger’ en wil zo lang mogelijk in een topcompetitie actief blijven. Directeur Angelo Fabiani kwam tijdens de onderhandelingen met de gewaagde uitspraak: "Ribéry naar Salerno brengen zou hetzelfde zijn als Maradona naar Napels brengen". Bij zijn voorstelling daagden 10.000 fans op om hem te verwelkomen.

Salernitana in de problemen

De toekomst van de club oogt echter zeer fragiel. Salernitana is eigendom van Claudio Lotito, die ook de eigenaar is van Lazio. Het is in Italië verboden om eigenaar te zijn van twee clubs uit de Serie A en Salernitana zoekt tegen 31 december een nieuwe overnemer. Als dat niet lukt, wordt de club uitgesloten en is het avontuur van Ribéry bij Salernitana voorbij.

Salernitana staat voorlopig voorlaatste met 7 punten uit 10 wedstrijden. Ribéry speelde vijf wedstrijden, waarin hij goed was voor één assist. Is de ex-speler van FC Metz, Galatasaray, Marseille, Bayern München en Fiorentina bij Salernitana aan zijn laatste grote hoofdstuk als voetballer bezig? Door de club in de Serie A te houden, als de club een nieuwe eigenaar weet te vinden, kan hij aantonen dat hij de 'Maradona van Salernitana' is.

Volg het beste uit de Serie A, zoals de wedstrijd tussen Salernitana en Napoli op 31 oktober om 18u, dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zaterdag 30 oktober

Zondag 31 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top