Ansu Fati: de redder van FCB speelde bijna voor OGC Nice

La Liga |

Een haar scheelde het of Barça-spits Ansu Fati had dezer dagen niet de kleuren van de blaugrana verdedigd, maar die van het Zuid-Franse Nice. Nu ja, een haar… Na een uitgebreid onderzoek van Proximus Pickx blijkt dat problemen met het paspoort roet in het eten gooiden. Jammer volgens sommigen, het lot volgens de fans van FCB dat vanavond aan de bak moet tegen Rayo Vallecano.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ansu Fati is dezer dagen hot in Spanje en met name in Barcelona. Daar moet hij FCB naar nieuwe successen leiden en het gezicht worden van een generatie talenten die werden klaargestoomd in Barça’s opleidingscentrum, La Masía. FCB-voorzitter Laporta noemde Fati de toekomst van de club en om die woorden kracht bij te zetten deed hij het ondenkbare: hij gaf dit seizoen het rugnummer 10 van Lionel Messi aan de jonge dribbelaar.

OGC Nice op de loer

Nochtans was het bijna anders gelopen. Ansi Fatu speelde sinds 2012 dan wel voor de jeugd van de blaugrana, toch flirtte hij sinds 2018 ook met andere clubs die hem een profcontract onder de neus wilden schuiven. Eén van die clubs was het Franse OGC Nice en vader Fati stond dat jaar naar verluidt dicht bij een akkoord met de Zuid-Fransen.

De bonzen bij Nice volgden de ontwikkelingen van de jonge Fati bij Barcelona op de voet. Ze paaiden de familie met een aanlokkelijke deal waarop in januari 2019 de eerste 'voorcontracten' werden getekend. Alles werd in gereedheid gebracht om Fati aan het einde van dat seizoen over te nemen maar omdat Fati’s paspoort niet in orde bleek te zijn, kon de Spaans-Guinee-Bissause-aanvaller de overstap naar Ligue 1 niet maken.

Afkoopsom: 1 miljard euro

Toen dit nieuws de oren bereikte van toenmalige Barça-voorzitter Josep Bartomeu, aarzelde die geen seconde. Fati werd onmiddellijk een profcontract voorgeschoteld met alle bonussen en speelkansen die hij maar kon wensen. In zijn eerste seizoen als prof bij FCB maakte hij heel wat indruk. Tijdens het tweede seizoen raakte hij ernstig geblesseerd. Barcelona, die Lionel Messi steeds dichter naar de uitgang zag opschuiven, geloofde echter in Fati. Nieuwbakken voorzitter Laporta brak het contract van Fati in september open tot 2027. De afkoopsom die werd neergeschreven bedraagt maar liefst 1 miljard euro. Bovendien mocht Fati het rugnummer 10 van Barça-legende Lionel Messi overnemen.

We zijn benieuwd of Ansu Fati met het rugnummer 10 de spoken in Camp Nou kan verdrijven. De blaugrana staan momenteel immers op een teleurstellende negende plaats. Hij krijgt daarvoor opnieuw een kans in de wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Deze Spaanse middenmoter staat amper één punt voor op FCB en moet dus een haalbare kaart zijn, zelfs als Ansu Fati en zijn collega's op halve kracht spelen.

Volg 'Rayo Vallecano - FC Barcelona' vanavond op de zenders van Eleven Sports vanaf 19u00, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top