Westerlo wil tegen Antwerp tonen dat het klaar is voor de Jupiler Pro League

Sport | In de Croky Cup staan er een aantal zeer interessante duels op het programma. Zo ontvangt KVC Westerlo donderdag om 20u45 Royal Antwerp FC in de 1/16de finales van de Beker van België. De Great Old wacht een korte, maar moeilijke trip naar de Kempen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo is zeer goed bezig in Eerste Klasse B. De Kemphanen staan op een eerste plaats na een knappe 23 op 27, waardoor ze al zeven punten meer hebben dan eerste achtervolger Waasland-Beveren. Westerlo zet alles op alles om terug te keren naar Eerste Klasse A. De ploeg is vooral defensief ijzersterk, want in negen competitiewedstrijden incasseerde het amper zes tegentreffers. Het scoorde zeventien keer.

De Roeck maakt indruk

Afgelopen zomer haalde de club Jonas De Roeck binnen als opvolger voor Bob Peeters, die ondertussen trainer is bij de Nederlandse club Top Oss. De Roeck levert goed werk in ’t Kuipje en bewijst dat hij een trainer is met nodige potentieel. De afgelopen jaren leerde hij in de schaduw bij van onder meer Vincent Kompany en Frank Vercauteren. Bij Anderlecht was hij even interim-trainer en ook coach van de beloften.

De Roeck was eerder al hoofdcoach bij STVV en lijkt nu helemaal vertrokken te zijn als T1. Voor De Roeck is het treffen met Antwerp altijd speciaal. Als verdediger verdedigde hij vier jaar de kleuren van de Great Old. Hij startte en eindigde er zijn profcarrière. Hij hoopt volgend jaar als trainer van Westerlo Antwerp ook in de Jupiler Pro League te mogen bekampen.

Bekerwinst

Samen met zijn assistenten Bart Goor en Mohammed Messoudi beschikken ze over een goede spelerskern. Met spelers als Tuur Dierckx (die onlangs wel voor maanden uitviel met een knieblessure), Maxime De Cuyper, Lukas Van Eenoo, Rubin Seigers en anderen is er een goede Belgische basis in de ploeg. Westerlo, ook wel de Parel der Kempen genoemd, zakte in 2017 uit de hoogste klasse van het Belgische voetbal.

Het hoopt komende zomer na vijf jaar in het vagevuur weer te kunnen promoveren. Het was in het verleden van 1997-2012 een vaste waarde in eerste klasse. In die periode was het vaak een plezier om naar het 't Kuipje te trekken, waar onder meer Anderlecht enkele legendarische pandoeringen (6-0 en 5-0) moest incasseren. In 2001 wist het zijn absolute hoogtepunt te bereiken door de Beker van België te winnen en in 2011 was het finalist. Antwerp is dus alvast gewaarschuwd.

Bekijk Westerlo-Antwerp op donderdag 28 oktober om 20u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top