Björn Engels had een emotioneel weerzien met Club Brugge

Sport | Ook de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League bezorgde de voetballiefhebber een weekend vol spannende en verrassende matchen. Zoals elke week overloopt Proximus Pickx op maandag de man van het weekend, het doelpunt van het weekend en het nummer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Björn Engels

Een doelpunt en een rode kaart tegen zijn voormalige club. Björn Engels, die sinds 11 september elke match op de bank doorbracht, zette zijn stempel op de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerpen. Zijn opmerkelijke passage vormde voor hem een comeback op de voetbalvelden en ondanks de stevige defensie van Brugge kon hij eveneens de openingstreffer in de 35e minuut maken. Aan de hand van een kopbal duwde hij een corner de netten in. Ook op het einde van de wedstrijd viel Engels op. Na de gelijkmaker van Vanaken ging de voormalige speler van Club Brugge zwaar in de fout op Ignace Van der Brempt, die richting het Antwerpse doel snelde. De scheidsrechter deelde meteen een rode kaart uit, maar Engels kon ondanks zijn uitschakeling wel een nederlaag vermijden. Het gelijkspel van Antwerpen en Club Brugge speelde ook in het voordeel van Union, dat momenteel alleen leider is in de competitie. 

Doelpunt van het weekend: Samuel Bastien

Standard reisde dit weekend af naar de voorlaatste in de stand: Cercle Brugge. De wedstrijd begon voor de Rouches vrij goed met een eerste succesmove in de derde minuut van de wedstrijd. Aan de rechterzijde gaf Hugo Siquet de bal door aan João Klauss, die met een schijnmaneuvre de bal liet passeren. In werkelijkheid ging de bal richting Denis Dragus die met zijn rug naar de zestien stond gericht. Hij controleerde en speelde terug naar Samual Bastien die zonder twijfelen de bal in de linkerbovenhoek duwde. Voor de Luikenaars bleek het feest van korte duur want de Bruggelingen kwamen al na een kwartier terug. Nadien speelden zij zelfs sterker dan de Rouches die na hun doelpunt weinig verrassend uit de hoek kwamen. Door het gelijkspel blijven ze op de dertiende plaats in het klassement steken.

Het cijfer van het weekend: 3

3, dat is het aantal opeenvolgende nederlagen van KRC Genk in de Jupiler Pro League. Dat cijfer loopt op tot 5 als je ook de twee Nederlagen tegen West Ham en Dinamo Zagreb in de Europa League in rekening brengt. Zondag gingen de Limburgers zwaar onderuit tegen Gent (0-3). De vice-kampioenen van het voorbije seizoen lijken nog steeds geen goede vorm gevonden te hebben en dat zag ook coach John van den Brom met lede ogen aan: “Ja, we zitten in een crisis”, klonk het. Vooral een gebrek aan vertrouwen en de ene na de andere gemiste kans zorgen ervoor dat van den Brom en zijn collega’s werk voor de boeg hebben. 

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top