Hoe vergaat het Jordan Lukaku sinds zijn terugkeer bij Lazio?

Sport | In de Serie A spelen dit jaar een aantal Belgen zoals Arthur Theate, Zinho Vanheusden, Daan Heymans en Dries Mertens. Zij komen aan de nodige minuten, maar Jordan Lukaku is zo stilaan de ‘vergeten Belg’ bij Lazio. Daar lijkt het verhaal voorbij te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lazio, dat midweeks aan de bak moet tegen Fiorentina, betaalde in de zomer van 2016 4 miljoen euro aan KV Oostende om Jordan Lukaku naar Rome te halen. De toen 22-jarige broer van Romelu Lukaku leek op weg naar een mooie carrière. Het eerste seizoen was veelbelovend, want Lukaku speelde 20 wedstrijden. Hij sukkelde wel regelmatig met blessures aan de hamstrings en de enkel.

Sterke start

Toch leek hij op de goede weg, want trainer Simone Inzaghi geloofde wel in zijn potentieel. Seizoen twee moest de echte doorbraak als basisspeler volgen. Hij begon goed door met een knappe assist Lazio mee de supercup te bezorgen tegen Juventus. Hij stond steeds vaker in de basis en het seizoen 2017/2018 was goed met 44 wedstrijden. Lukaku leek op zijn 24ste zijn weg naar de Europese subtop helemaal te hebben gevonden. Hij maakte ook deel uit van de plannen van Roberto Martinez, maar een WK-selectie zat er niet in.

Het seizoen 2018/2019 begon in mineur, want Lukaku was maanden out met een knieblessure. Het was het begin van alle miserie. Hij speelde amper 8 wedstrijden en het seizoen nadien bleef de ex-speler van Anderlecht op de sukkel met de knie. Hij zakte in de pikorde bij Lazio en kwam nog aan 13 wedstrijden. Door die dekselse knie zag de Antwerpenaar een transfer naar Newcastle United afketsen omwille van mislukte medische testen.

Geen succes bij Antwerp

Het was tijd om zich te herbronnen en Luciano D’Onofrio haalde Lukaku op huurbasis naar Antwerp. De linkspoot hoopte zich in de kijker van Roberto Martinez te spelen en zo het EK te halen. Lukaku bleef fit en kwam aan 29 wedstrijden. De voorlopige achtvoudige Rode Duivel kon echter geen grootse indruk achterlaten en door het vertrek van D’Onofrio werd ook beslist om de dure aankoopoptie niet te lichten. Bij de Rode Duivels werd hij nooit een item.

Lukaku keerde afgelopen zomer dus terug naar Lazio, maar daar was Simone Inzaghi ondertussen vertrokken voor Maurizio Sarri. De ex-coach van Chelsea en Juventus heeft geen oog voor de Belg en hij zat er nog niet in de kern. Italiaanse media maakten onlangs bekend dat Lukaku in januari de club mag/moet verlaten. De linkerflankverdediger is na dit seizoen een vrije speler. Er breken dus cruciale maanden aan om zijn carrière weer op de rails te krijgen.

Volg het beste van de Serie A dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.


Dinsdag 26 oktober

Woensdag 27 oktober
Donderdag 28 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top