Lierse K. wacht al zes matchen op zege tegen SK Deinze

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen en SK Deinze spelen straks om de voorlopige tweede plek in het D1B Pro League-klassement. Beide teams staan na acht speeldagen broederlijk naast elkaar met 11 op 24 en kunnen bij winst tijdelijk over Lommel SK en Waasland-Beveren springen. Die twee spelen zondagavond nog een rechtstreeks duel tegen elkaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thuisploeg Lierse Kempenzonen start lichtjes als favoriet aan de match. De Kempenaars zijn tot op heden de beste thuisploeg van de reeks en pakten tien van hun elf punten in het eigen Herman Vanderpoortenstadion. SK Deinze wacht dan al weer vier wedstrijden op een nieuwe zege en is voorlopig vooral de kampioen van de gelijke spelen (vijf op acht matchen). Daarnaast hebben de Oost-Vlamingen de kwalijke gewoonte van een voorsprong quasi altijd uit handen te geven.

Maar tegen Lierse Kempenzonen kan SK Deinze de laatste jaren altijd iets meer. Van de laatste zes confrontaties won Deinze er maar liefst vier terwijl er ook twee keer een remise was. De laatste zege van Lierse Kempenzonen dateert al van meer dan twee jaar geleden. In september 2019 wonnen de Pallieters met 2-0 van Deinze toen beide teams nog bij de amateurs voetbalden.

Vorig seizoen kwam Lierse K. op de veertiende speeldag wel dicht bij een nieuwe zege, maar toen konden ze een 3-1 voorsprong niet vasthouden. Deinze ging erop en erover en won uiteindelijk nog met 3-4 (onder meer dankzij een late goal van ex-Lierenaar Dylan De Belder). Mede daardoor is de teller nu dus al opgelopen tot zes wedstrijden zonder zege voor Lierse K. tegen SK Deinze.

Selectienieuws

Voor de nieuwe confrontatie hebben Tom Van Imschoot en Wim De Decker weinig tot geen selectiezorgen. Beide ploegen kunnen normaliter met hun sterkste elf aantreden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top