Aster Vranckx, van vervanger in de competitie naar titularis in de Champions League

Sport | Deze dinsdag 2 november ontvangt Wolfsburg Salzburg op de vierde speeldag van de groepsfase in de Champions League. De Duitsers, die laatste staan in groep G, moeten punten pakken als ze verder willen in de Europese competitie. Daarvoor kunnen ze rekenen op enkele Belgen, onder wie de jonge middenvelder Aster Vranckx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerste invalbeurt in de Bundesliga, eerste basisplaats in de Champions League… In enkele dagen tijd stapelen de primeurs zich op voor de jonge Aster Vranckx. Hij streek deze zomer neer in Duitsland, komende van KV Mechelen, en kende een moeilijk seizoensbegin. Een blessure hield de 19-jarige Belg een aantal weken aan de kant.

De trein is vertrokken

Maar opeens is de trein vertrokken voor de speler. Op 16 oktober jongstleden kreeg Vranckx zijn eerste speelminuten toebedeeld. Als invaller in de thuismatch tegen Union Berlin mocht hij een halfuur lang tonen wat hij waard was. En ondanks het 2-0 verlies van zijn team, maakte zijn prestatie indruk bij zijn Nederlandse (intussen ex-)coach Mark van Bommel, die hem amper vier dagen later in de basis dropte in de Champions League. Diezelfde Van Bommel werd intussen bedankt voor bewezen diensten, vorige dinsdag werd de Duitser Florian Kohfeldt aangesteld als nieuwe T1. En die ingreep wierp meteen zijn vruchten af, want afgelopen weekend won Wolfsburg met 2-0 van Leverkusen. Vranckx stond toen aan de aftrap.

Tegen Salzburg kreeg Vranckx dus zijn eerste basisplaats in het kampioenenbal. Met Dodi Lukebakio en Koen Casteels telde de Duitse club maar liefst drie Belgen in de basiself, terwijl Sebastiaan Bornauw genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Vranckx speelde de hele wedstrijd, maar Wolfsburg verloor met 3-1 van de Oostenrijkers. Het was ex-Anderlechtspeler Lukas Nmecha die het leed verzachtte met het enige Duitse doelpunt van de wedstrijd.

Zege is broodnodig voor de Duitsers

De rode lantaarn in groep G – met slechts twee punten – heeft geen ruimte voor een misstap: als de Duitsers door willen stoten in Europa, zullen ze absoluut punten moeten pakken. Die taak zal niet gemakkelijk worden tegen Salzburg, de leider in de groep. Wolfsburg zal evenwel kunnen rekenen op de kwaliteiten van de jonge Vranckx en diens ploegmaats.

Het programma van de vierde speeldag in de Champions League:

Dinsdag 2 november

Volg Wolfsburg – Salzburg dinsdag vanaf 18u35, en het verdere verloop van de vierde speeldag in de Champions League, integraal op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele jaren het geval is, kan je gelijktijdig de beste momenten uit elke wedstrijd beleven met de Multi Live Champions League, aan de zijde van onze presentatoren en analisten.

Pronostikeer ook op de uitslagen met Pickx Prono.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top