Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 9): eerste 'gele' schorsing is een feit

Sport | Op de negende speeldag is er een eerste speler in geslaagd om vijf gele kartonnetjes te verzamelen. Intussen wordt het groepje met spelers dat moet oppassen voor zo'n vijfde gele kaart (en een automatische schorsing) steeds groter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joachim Carcela (RE Moeskroen) zit dit weekend zijn tweede van drie rode schorsingsdagen uit na zijn rode kaart tegen Lierse Kempenzonen. Carcela krijgt op de strafbank het gezelschap van Louis Verstraete. De middenvelder van Waasland-Beveren pakte vorig weekend tegen Deinze zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus automatisch geschorst voor de eerstvolgende match.

Voor zeven andere spelers is er dit weekend een 'gele dreiging'. Als één van hen een gele kaart pakt op de negende speeldag, dan mogen zij op de tiende speeldag Carcela vergezellen in het strafhok. Het gaat om Edisson Jordanov (KVC Westerlo), Christophe Lepoint (RE Moeskroen), Kevin Kis (Lommel SK), Glenn Neven (Lommel SK), Christophe Janssens (SK Deinze), Alexander Maes (Lierse K.) en Marc-Olivier Doué (RE Virton).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top