In de hoek waar de klappen vallen: Romelu Lukaku voor onbepaalde tijd out met enkelblessure

UEFA Champions League | Chelsea boekte gisterenavond een makkelijke 4-0-thuiszege in de Champions League tegen het Zweedse Malmö. Tot zover het positieve nieuws, want er zijn vooral heuse zorgen bij de Blues. Zo moest Romelu Lukaku met een pijnlijke blessure vroegtijdig van het veld stappen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zit Romelu Lukaku niet echt mee de laatste tijd. Al meer dan een maand wist de Belgische spits niet meer te scoren. Het laatste doelpunt voor zijn club dateert nu al van 14 september, toen hij de Champions League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg besliste.

Voor aanvang van het duel tegen Malmö liet zijn coach Thomas Tuchel verstaan dat Lukaku fysiek en mentaal moe is. “Doordat hij sinds de zomer zoveel gespeeld heeft, heeft hij nu even een terugslag”, klonk het bij Tuchel. “Maar we maken ons daar geen grote zorgen om.”

Moe of niet, Lukaku stond aan de aftrap tegen Malmö. De Chelsea-fans hoopten erop dat Lukaku zijn oude vorm weer zou kunnen terugvinden. En dat hij vooral zich nog eens op het scorebord kon zetten. Lukaku begon ook goed aan de partij, maar na nog geen half uur eindigde zijn wedstrijd in mineur. 

Verzwikte enkel

Zo dwong Lukaku bij een 1-0 voorsprong een penalty af voor de Blues. Die werd feilloos omgezet door Jorginho, maar meteen daarna moest Lukaku vervangen worden door Kai Havertz. De tackle op zijn rechterenkel van de Zweed Lasse Nielsen (ex-KAA Gent) bleek te pijnlijk te zijn geweest en hij moest na amper 23 minuten van het veld. 

De ernst van de blessure leek mee te vallen, want Lukaku was nog in staat om zelf naar de kant te wandelen."Lukaku sukkelt met een verzwikking van zijn enkel. Ik denk dat hij enkele matchen out zal zijn”, vertelde Tuchel kort op de persconferentie na de match. Een scan vandaag of morgen moet uitmaken of er effectief ligamentschade is. En hoe lang hij effectief aan de kant staat.

Tuchel zag tot overmaat van ramp ook Timo Werner, zijn tweede spits, voor rust met een hamstringletsel uitvallen. Het wordt straks puzzelen voor de coach wanneer Chelsea dit weekend aan de bak moet tegen Norwich City

Flashback naar blessure De Bruyne

Hopelijk komt er bij de scan goed nieuws uit de bus en valt de blessure mee voor Lukaku. Veel zware blessures kende Big Rom nog niet in zijn actieve loopbaan. Zijn langste periode aan de zijlijn bedroeg een maand: bij Everton door ligamentschade aan de enkel, bij Manchester United door een gescheurde hamstring. Hout vasthouden dat het opnieuw zal meevallen voor Lukaku. 

VTM-analist Marc Degryse klonk echter na het duel tegen Malmö minder optimistisch. “De tackle op Lukaku was dan wel minder intensief, maar de manier waarop de enkel van Lukaku bleef haken doet met wat denken aan de blessure die Kevin De Bruyne op het EK opliep tegen Portugal.”

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top