Manchester City zet Club Brugge met de voetjes op de grond na demonstratie in Champions League

Sport |

Club Brugge heeft op de derde speeldag van de UEFA Champions League voor het eerst verloren op het kampioenenbal. Blauw-zwart werd thuis verslagen door Manchester City met 5-1. Verrassend genoeg hoefden de Citizens daarvoor niet eens het gaspedaal in te drukken…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor aanvang van de wedstrijd stond Club Brugge op de tweede plaats in groep A van de Champions League, net na Paris Saint-Germain en voor Manchester City. Deze anomalie wou City-coach Pep Guardiola maar al te graag rechtzetten en daarom moest blauw-zwart eraan geloven.

Club kon aanvankelijk nog de schijn hoog houden, maar tegen een wervelend City waar zelfs de verdedigers volbloed afwerkers zijn, waren de troepen van coach Philippe Clement niet opgewassen. De Portugese rechtsback Joao Cancelo opende na dertig minuten de score (1-0) voor City en vlak voor rust knalde Riyad Mahrez een strafschop voorbij Simon Mignolet (2-0).

Clement voelde de bui al hangen en hoopte dat City de pauze zou gebruiken om over andere koetjes en kalfjes te praten, die van het Brugse ommeland bijvoorbeeld. Dat gebeurde helaas niet: de focus bleef op Club liggen en City vond in de tweede helft drie keer de weg naar het Brugse doel via Kyle Walker (‘53), Cole Palmer (‘67) en nogmaals Riyad Mahrez (‘84). Gelukkig voor Clement was er nog poulain Hans Vanaken die in de 81e minuut de Brugse eerredder tegen de touwen jaste.

Brugse verdediging viel door de mand

Het verlies van Brugge is niet onverwacht, maar omdat blauw-zwart indruk had gemaakt tegen PSG en Leipzig kwam de 5-1-nederlaagt och hard aan. Sommige fans droomden voor aanvang van de wedstrijd immers luidop van een stunt en zo’n scenario was ook volgens sommige journalisten niet onmogelijk. Van dat droombeeld bleef bij de supporters niet veel meer over toen ze hun geliefde spelers aan het werk zagen.

De Citizens overklasten hun blauw-zwarte collega’s namelijk op elk vlak en vooral de verdediging van Brugge viel onmiddellijk door de mand. Philippe Clement counterde na de wedstrijd meteen elke vorm van kritiek. “We hadden een buitengewone prestatie nodig, maar ook wat geluk.” De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Club zelfs met een dosis geluk het moeilijk had gekregen tegen dit Manchester City. In plaats van geluk was verdedigende discipline meer op zijn plaats geweest.

Want daar wrong het schoentje gisteren bij Club. De blauw-zwarte verdedigers werden te vaak in snelheid gepakt door de wingers van City en ook niet geholpen door hun collega’s op het middenveld bij balverlies. Bovendien ontwikkelden de Citizens een verschroeiend tempo eens het in balbezit kwam. Hierdoor liep Brugge eigenlijk continu achter de feiten aan.

Door het vele rennen hingen ook de tongen van Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere halverwege de wedstrijd al op de grond. Als er dan eens zeldzame doelkans kwam, waren de drie Brugse goalgetters niet meer scherp genoeg om af te werken. Dat kwam hen duur te staan in de tweede helft waarin Brugge nog een waterkansje overhield om opnieuw in de match te komen. Tel daarbij de individuele fouten op van Clinton Mata, Sobol en N’Soki en dan weet je dat het moeilijk wordt. 

Gelukkig voor Club was het verlies tegen Manchester City ingecalculeerd. Blauw-zwart staat nog steeds op de derde plaats en die geeft recht op een Europa League-ticket. Alle pijlen van Club zijn nu gericht op Leipzig dat op plaats vier staat. Als Club punten kan sprokkelen tijdens de laatste drie speeldagen, en voor Leipzig eindigt, stoot het alsnog door in Europa.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top