Kristoffer Olsson kan Sambi Lokonga voorlopig niet doen vergeten bij Anderlecht

Sport | RSC Anderlecht lijkt met Beerschot een hapklare brok te krijgen op de twaalfde speeldag van de Jupiler Pro League. Toch is elke match een valkuil voor de Brusselaars, die ook dit seizoen zeer wisselvallig presteren. Eén van de jongens die de ploeg bij de hand moet nemen is zomeraanwinst Kristoffer Olsson.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht betaalde vier miljoen euro om Kristoffer Olsson weg te halen bij het Russische FK Krasnodar. "Olsson werd gevormd bij Arsenal en dat merk je meteen. Hij wil graag de bal, denkt snel, is creatief en probeert steeds verticaal te spelen. Hij past binnen onze filosofie en kan op verschillende posities op ons middenveld spelen", zei Head of Sports Peter Verbeke bij de transfer van de Zweed.

Te wisselvallig

Olsson moest het vertrek van de naar Arsenal vertrokken Sambi Lokonga opvangen. Die kende vorig jaar zeer sterk seizoen en wierp zich op als de patron van de Brusselaars. Lokonga was alomtegenwoordig in het spel en was offensief en defensief van grote waarde. Lokonga kon geen geweldige statistieken voorleggen, amper 3 goals en 3 assists, maar dat was niet zijn rol binnen de ploeg. Hij was vaak de man van de opbouw, mede door het gebrek aan voetballend vermogen bij het toenmalige defensieve duo (Matt Miazga en Elias Cobbaut) van RSCA.

Dit seizoen heeft Anderlecht Wesley Hoedt, die vaak de bal goed tussen de linies weet te spelen, in de defensie staan waardoor Anderlecht hoger speelt en Olsson hoger kan opbouwen. Hij is de verbindingsman tussen defensie en de aanval. Olsson is een vaste waarde in het team van Vincent Kompany, maar de Zweed kan voorlopig nog niet helemaal overtuigen. Met 0 goals en 1 assist is hij aanvallend niet echt productief, al moet hij samen met Josh Cullen voor de nodige balans in het team zorgen.

Krijgt Ashimeru een kans?

Van Olsson wordt verwacht dat hij de patron is van de ploeg en die rol van Lokonga kan opvullen. Hij heeft een zeer stijlrijke manier van voetballen, die soms een beetje aan die van Lucas Biglia doet denken, maar tot op heden wist hij zijn stempel nog niet echt te drukken. Olsson is wisselvallig. Zo was hij nog outstanding tegen Club Brugge, waar hij wel dominant speelde en de aanvallen goed wist te lanceren.

Tegen STVV was het, niet voor de eerste keer, niet goed. Olsson leed veel balverlies, won weinig duels en ging samen met Lior Refaelov niet vrijuit bij de 1-1 van Mory Konaté. Tot op heden heeft de Zweed het vooral moeilijk als hij tegen een fysiek sterke tegenstander komt te voetballen, zoals dat het geval was tegen Konaté. Op dat vlak moet hij nog stappen zetten.

Tegen Beerschot moet Olsson de ploeg bij de hand nemen en proberen het verdedigend blok van de Antwerpenaars, die wellicht met een zeer strakke organisatie zullen komen spelen, met zijn slimme passing uit verband te spelen. Of zet Kompany hem op de bank? Tegen STVV werd hij na 73 minuten gewisseld en Majeed Ashimeru kwam in de plaats. Een teken aan de wand voor de partij van komende zondag?

Volg de Jupiler Pro League integraal, zoals de wedstrijd tussen Anderlecht en Beerschot op 24 oktober om 16u, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top