Lierse K. op zoek naar eerste uitzege in bijna een jaar tijd

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen rijdt dit weekend zo'n 460 kilometer (heen en terug) doorheen België in een nieuwe poging om nog eens een driepunter mee op de bus te pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Pallieters begonnen sterk aan het seizoen, maar haalden tien van de elf behaalde punten wel in het eigen Herman Vanderpoortenstadion. In de drie uitduels (Deinze, Westerlo en Lommel) werd er slechts één puntje gesprokkeld.

Die matige uitresultaten blijken vooralsnog de enige resterende 'erfenis' van vorig seizoen. Want ook toen bakte Lierse Kempenzonen er op verplaatsing niet al te veel van. In 2020-2021 wonnen de Kempenaars slechts één uitmatch en dat ijkpunt ligt nu alweer bijna een jaar achter ons.

Op 7 november won Lierse Kempenzonen met 1-3 bij RFC Seraing waarna er negen opeenvolgende uitnederlagen volgden (waarin Lierse K. nota bene ook amper 2x kon scoren). Die zwarte reeks werd toen afgesloten in de laatste uitmatch bij... Seraing (0-0) en kreeg een positief vervolg in de eerste uitmatch van het nieuwe seizoen bij SK Deinze (1-1). Maar daarna volgden er dus nederlagen tegen de Kempense gouwgenoten van Westerlo en Lommel.

Selectienieuws

In Virton hopen Tom Van Imschoot en zijn troepen nog eens aan te knopen met een overwinning. Voor Bitsindou (enkel) komt de match mogelijk te vroeg, al zal mogelijk een ultieme test over zijn fitheid oordelen. Voor het overige zijn er geen selectieproblemen.

Christophe Gregoire heeft wel de nodige kopbrekens. Naast Vinck zijn ook Collela, Masangu, Hery, Zenadji en Bukusu niet fit. Hamzaoui en Sula zijn wel hersteld van hun kwaaltjes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top