Kosovo als opwarmer voor cruciale match tegen Noorwegen voor Red Flames?

Red Flames | In de kwalificatiecampagne voor het WK spelen de Red Flames donderdag 21 oktober tegen Kosovo. Na een monsterwinst bij Albanië en spijtig puntenverlies tegen Polen zouden de Flames gemakkelijk voorbij Kosovo moeten raken. Nadien wacht Noorwegen, dat voorlopig eerste staat in Groep F.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Te veel getwijfel”, zo had bondscoach Ives Serneels de wedstrijd tegen Polen van eind september samengevat. Terwijl zijn ploeg vol lef en vertrouwen was gestart, zakten de dames nadien fel terug. “Als iets niet loopt zoals we gehoopt hadden, dan mag dat niet te lang in de kopjes blijven zitten. Die periodes met twijfel duurden toch te lang. En Polen is een goede ploeg”, klonk het toen. 

Een week later hadden de voetbaldames de twijfel duidelijk ver achter zich gelaten want ze speelden Albanië naar huis met maar liefst 7-0. Deze week spelen Tessa Wullaert en co tegen Kosovo. Die dames konden in deze campagne nog niet overtuigen. Eerst speelden ze gelijk tegen Albanië en een week later verloren ze met 3-0 van Noorwegen. Op papier zou de wedstrijd voor de Flames dus niet onoverkomelijk mogen zijn. 

Debuut voor Kosovo

Het nationaal elftal van Kosovo is nog relatief nieuw op het hoogste voetbalniveau. Voor het Europees kampioenschap van 2022 is het de eerste keer dat een nationaal elftal van Kosovo deelneemt. In een groep met onder andere Nederland wachten de Kosovaarse dames zonder twijfel een moeilijk debuut. 

Voor het eerst sinds lange tijd wordt voor een thuisduel van de Flames opnieuw uitgeweken naar Leuven. De vorige interlands, waaronder ook enkele oefenwedstrijden, werden gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. Voor de volgende wedstrijden maakte Serneels inmiddels zijn selectie bekend. Sterkhouders Janice Cayman en Tessa Wullaert zijn er opnieuw bij en ook Justine Vanhaevermaet ontbreekt niet. 

Dominant Noorwegen

De Red Flames zullen de komende wedstrijden op topniveau moeten presteren, willen ze voluit voor groepswinst gaan. Terwijl winst in de wedstrijd tegen Kosovo bijna evident is, zal de match tegen Noorwegen moeilijker worden. De Noorse dames staan op kop in het klassement met twee punten voorsprong. In voorbije twee wedstrijden tussen de Flames en Noorwegen trokken de Scandinavische dames telkens aan het langste eind. De laatste wedstrijd was een vriendschappelijk duel in april van 2021. De Flames wisten weinig weg met de dominantie van Noorwegen en zullen volgende week op een andere manier moeten verdedigen om niet opnieuw te verliezen. 

Bekijk de wedstrijd van de Red Flames tegen Kosovo op donderdag 21 oktober vanaf 19u40 op Play 6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top