Club Brugge gaat voor de volgende stunt in de Youth League

Sport | Club Brugge neemt het op dinsdag 19 oktober om 13u30 in de Youth League op tegen Manchester City. De jonkies van Club Brugge zijn zeer goed begonnen en kunnen tegen City alvast een goede zaak doen. ‘In Youth We Trust’, maar dan in Brugge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste twee wedstrijden tegen PSG (2-2) en RB Leipzig (1-4) pakte Club Brugge een 4 op 6. Manchester City pakte hetzelfde aantal punten na een 1-5 zege tegen Leipzig en een gelijkspel tegen PSG (1-1). De Engelsen staan voorlopig eerste, aangezien ze een beter doelsaldo hebben.

Mbamba & co

Club Brugge zette de afgelopen jaren de nodige stappen voorwaarts inzake jeugdwerking. Charles De Ketelaere is daar een goed voorbeeld van, maar bij de kern van de Youth League zitten ook een aantal jongens die al heel wat minuten maakten bij de A-ploeg. Zo wisten spelers als Noah Mbamba, Ignace Van der Brempt en Senne Lammens al hun opwachting te maken in de ploeg van Philippe Clement.

Eén van de volgende talenten die op de deur klopt, is de amper 16-jarige Cisse Sandra. Hij wist zich al te laten opmerken in de Youth League. Hij scoorde twee keer tegen Leipzig en zat al drie keer in de selectie van de eerste ploeg. In de Supercup tegen KRC Genk mocht hij in augustus ook al vijf minuten invallen. Sandra is ook één van de vele jonkies die deel uitmaakt van de nationale jeugdploegen van België.

Romeo Lavia

Daar is Club Brugge zeer goed vertegenwoordigd. Bij de beloften van Jacky Mathijssen spelen met Van der Brempt, Lammens en Shinton drie spelers van de Bruggelingen. Wesley Sonck won met de U19 van België tegen Engeland en Frankrijk en met Audoor, Engels, Mbamba, Mondele en Sandra riep hij vijf spelers van Club op. Coach Rik De Mil heeft bovendien met Antonio Nusa nog een parel in zijn team. Hij werd voor 3 miljoen euro overgenomen van Stabaek en Clement selecteerde de 16-jarige Noorse flankspeler voor de partij tegen KV Kortrijk.

Bij Manchester City loopt er ook heel wat talent rond. Het is er vooral uitkijken naar de 17-jarige Belg Romeo Lavia, die werd weggehaald bij Anderlecht. De centrale middenvelder maakte onlangs zijn debuut voor de hoofdmacht van The Citizens en wordt nu al aanzien als een potentiële topper.

Volg de wedstrijden van Club Brugge U19 in de UEFA Youth League het hele seizoen door, inclusief de wedstrijd van dinsdag 19 oktober tegen Manchester City vanaf 13u25 live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top