Brighton en Leandro Trossard verbazen in de Premier League

Premier League |

De huidige top vier in het klassement van de Premier League mag dan weinig verrassingen inhouden, de ploegen die daar net achter komen zijn dat zeker wel. Met op kop het Brighton van Rode Duivel Leandro Trossard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeven speeldagen ver in de Premier League, toch nog steeds de meest prestigieuze nationale clubcompetitie op deze planeet, vallen er al heel wat revelaties te benoemen. Everton bijvoorbeeld, dat momenteel de vijfde plaats bezet, of promovendus Brentford (7de) dat op zijn elan van vorig seizoen -toen het promoveerde uit de Championship- verder gaat. Maar dus ook Brighton & Hove Albion, de club waar Leandro Trossard speelt. The Seagulls staan voorlopig zesde in het algemeen klassement.

Bij Brighton groeide Trossard sinds zijn komst twee jaar geleden uit tot een leider in het elftal. Dit seizoen stond hij al in elke wedstrijd aan de aftrap en speelde hij 598 minuten van de mogelijke 630. Met tot dusver één doelpunt en één assist lijkt zijn productie niet zo speciaal, maar die twee beslissende acties leverden wel al zes punten op. Zijn goal leverde 0-1 winst op tegen Brentford, zijn assist zorgde voor de 2-1 zege tegen Leicester.

Koppositie in het vizier

Met 14 op 21 prijkt Brighton netjes in de top van het klassement, vlak achter de traditionele topclubs. Leider Chelsea telt 16 punten, achtervolger Liverpool 15 punten en Manchester City, Manchester United, Everton en Brighton delen de vierde plek met elk 14 punten. Enkel op basis van doelpuntensaldo sluit de club van Trossard dat lijstje achtervolgers af.

Het betekent dus dat de koppositie binnen handbereik ligt. Eén zege maakt het verschil tussen leider of achtervolger. Maar even goed gebeurt natuurlijk het omgekeerde en gaat de Zuid-Engelse kustploeg binnenkort zelf eens in de fout. Niets garandeert een rustig seizoen in de immer competitieve Premier League.

Gunstige kalender

De kalendercommissie in de Engelse competitie was de Seagulls echter goedgezind. Hun programma bij deze seizoenstart oogde sowieso veelbelovend. Met uitzondering van Arsenal (dat wel in een serieuze vormcrisis verkeert) kreeg Brighton nog niet al te veel kleppers voorgeschoteld in die eerste weken. De eerste speeldag opende tegen Burnley, vervolgens kwamen Watford, Everton (nederlaag), Brentford, Leicester, Crystal Palace en dus Arsenal.

De komende weken zullen meer klaarheid scheppen over de werkelijke waarde van dit Brighton. Zo komen eind oktober Man City en Liverpool op bezoek. De échte tenoren van deze Premier League. Aan Leandro Trossard om dan zijn (rode) duivels te ontbinden en zijn ploeg bij de hand te nemen. Op weg naar een leidersplaats?


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top