Anderlecht-talent Anouar Ait El Hadj is momenteel slechts een schim van zichzelf

Sport |

Anouar Ait El Hadj, vorig seizoen een revelatie bij RSC Anderlecht, heeft in het begin van het seizoen moeite gehad om zich te door te zetten. Bijna een derde van de competitie is al achter de rug maar tot nog toe zijn z’n klasseflitsen sporadisch en zijn prestaties eerder slaapverwekkend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog maar enkele maanden geleden was Anouar Ait El Hadj het nieuwe pareltje van het trainingscentrum van Anderlecht. Het Brusselse talent brak door in het eerste elftal en iedereen was het er eens over wat hij het team bijbracht: techniek, nauwkeurigheid en spektakel. Het soort speler dat een wedstrijd kan beslissen met een briljante flits.

Iedereen verwachtte dat het ketje op deze elan zou doorgaan, hierbij geholpen door Vincent Kompany. Maar na 10 wedstrijden zijn we nog steeds teleurgesteld over zijn prestaties. Ait El Hadj behoort helemaal niet tot het basiselftal van zijn coach en zelfs zijn invalbeurten zijn beperkt. Vincent Kompany rekent echter nog steeds op hem, en schuift hem allesbehalve aan de kant.

Terug uit vorm

Bij de start van het seizoen verscheen Anouar Ait El Hadj op training met een paar kilo's extra. Vincent Kompany vond zijn speler niet fit genoeg en zijn voorbereiding verliep moeizaam. In de eerste drie competitiewedstrijden startte de jonge aanvaller telkens vanop de bank. In het totaal kreeg hij 43 minuten speeltijd in de drie wedstrijden samen.

Nadat hij de wedstrijd tegen Cercle Brugge volledig op de bank had doorgebracht, kreeg hij van Vincent Kompany voor de volgende vier wedstrijden een basisplaats. Zijn bijdrage was echter vrij beperkt tijdens deze wedstrijden. Tegen Gent viel hij dan weer in de rust uit en tegen Oostende kon hij er wegens ziekte niet bij zijn. Tegen Club Brugge kreeg El Hadj opnieuw een speelkans, al mocht hij pas aan het eind van de wedstrijd invallen.

Moeilijk samenspelen met Refaelov?

We kunnen begrijpen dat de speler aan het begin van het seizoen nog naar zijn vorm en een bepaald niveau aan het zoeken was, maar midden oktober kan je je niet meer achter deze verontschuldiging verstoppen. Vooral niet omdat hij enkele keren opnieuw titularis is geweest en ondertussen toch al wat speeltijd heeft verzameld. Men begint zich dan ook af te vragen of El Hadj er opnieuw toe in staat zal zijn om een plaats in het type-elftal te veroveren.

In vergelijking met vorig seizoen zijn er verschillende veranderingen: er zijn nieuwe spitsen, nieuwe verdedigers en nieuwe middenvelders. Een van de nieuwkomers is Lior Refaelov. De Israëliër speelt op dezelfde positie als Ait El Hadj, en men kan zich afvragen of zijn komst naar Anderlecht wel een goed idee was voor de ontwikkeling van de jonge speler. Als ze samen spelen, is het Refaelov die de motor is van de acties van Anderlecht, waar Ait El Hadj dat vorig jaar was. Hij kan best zijn dat hij wat tijd nodig heeft om dit euvel te overwinnen.

Volg het hele seizoen lang de Jupiler Pro League, inclusief Sint-Truiden - Anderlecht deze zondag om 13u30 uur, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top