Transfermarkt past marktwaarden 1B-spelers aan: dit is de nieuwe top 10!

Challenger Pro League | Het toonaangevende Transfermarkt.de heeft woensdag de nieuwe marktwaarden voor de D1B Pro League voorgesteld. Lommel heeft maar liefst vijf spelers in de top acht, terwijl spelers van Waasland-Beveren en KVC Westerlo de andere plekjes innemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommelverdediger Jesper Tolinsson blijft de hoogst gequoteerde speler van onze reeks. De 18-jarige Zweed verloor weliswaar 400.000 euro van zijn marktwaarde, maar heeft met 1,1 miljoen euro toch nog steeds de hoogste verkoopsprijs op z'n hoofd staan. Opvallend, want Tolinsson is vooral invaller bij de Limburgers. Ploegmaat Koki Saito is nummer twee in de lijst met een waarde van 1 miljoen euro.

Ook op de derde plaats vinden we spelers van Lommel SK terug. Daniel Arzani en Diego Rosa werden gelabeld met een marktwaarde van 800.000 euro. Zij delen wel hun derde plek met Waasland-Beverengoalie Nordin Jackers. Hij is de eerste niet-Lommelaar in de lijst.

Plaats zes is voor Tuur Dierckx (KVC Westerlo) én Christopher Fiermarin; alweer een Lommelspeler. Zij staan te boek met een waarde van 750.000 euro en worden op de voet gevolgd door Erdon Daci (KVC Westerlo - 700.000 euro).

Negen spelers kunnen met een waarde van 600.000 euro nog net een plekje in de top tien claimen. Het gaat om Lyle Foser, Jan Bernat en Maxim De Cuyper (KVC Westerlo), Kevin Hoggas, Leonardo Bertone en Louis Verstraete (Waasland-Beveren), Youssef Challouk en Lennart Mertens (SK Deinze) en William Togui (RWDM).

Lierse K., Excelsior Virton en Excel Moeskroen hebben geen spelers in de top tien. Hun spelers met de hoogste marktwaarde zijn respectievelijk Thibaut Van Acker, Kenneth Schuermans en Jonathan Hendrickx (400.000 voor Lierse K.), Lucas Ribeiro Costa en Marko Bakic (400.000 voor Moeskroen) en Ayyoub Allach (350.000 voor Virton).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top