Tammy Abraham herleeft onder het vernieuwde AS Roma van coach José Mourinho

Sport | AS Roma is dit seizoen onder de vleugels gevallen van José Mourinho. De Portugees lijkt een nieuwe wind door de Italiaanse hoofdstad te doen waaien. Het niveau van heel wat spelers is sinds zijn komst serieus opgekrikt. Eén iemand is sinds dit seizoen ook een nieuw gezicht: Tammy Abraham.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea mag dan wel het etiket hebben van een club die alleen maar spelers opkoopt, Tammy Abraham is effectief een jongen van de club. De spits klom doorheen de jeugdreeksen telkens hogerop. Uitleenbeurten aan Bristol City, Swansea en Aston Villa zorgden voor extra minuten en ervaring op zijn teller. Onder Frank Lampard kreeg hij zijn kans bij de A-kern. Maar wanneer die moest opkrassen voor Thomas Tuchel, verdween Abraham naar de achtergrond. 

Het sein voor AS Roma om een reddingsboei te werpen naar de Engelsman. Een cheque van 40 miljoen euro plus mogelijke bonussen werd neergepend. En daar hebben de Romeinen geen spijt van gehad tot nu toe. In de tien wedstrijden waarin Abraham, die als vervanger voor Edin Dzeko werd aangetrokken, aan de bak kwam scoorde hij vier goals en deelde hij twee assists uit. 

Ontbolsterd in de Championship

Zoals hierboven vermeld kwam het potentieel bij Abraham voor het eerst naar boven toen hij werd uitgeleend aan Bristol City, een ploeg die actief is in de Engelse tweede klasse. In 48 matchen wist hij 26 goals te scoren. Enkel Chris Wood van Leeds deed toen beter in de topschuttersstand dan de op dat ogenblik 19-jarige Abraham. Ook bij Aston Villa, dat gedegradeerd was naar de Championship, was hij niet te stoppen met 25 goals. Ook toen deed er met Teemu Pukki van Norwich maar één iemand beter dan Abraham. 

De prestaties van Abraham zorgden ervoor dat de aandacht van zijn moederclub werd getrokken. In het seizoen 2019-2020 kreeg de spits zijn kans in de A-kern van Chelsea. Onder coach Lampard deed hij het niet onaardig met 18 goals in 47 wedstrijden. Wanneer Lampard echter zijn C4 kreeg, zou Abraham onder Thomas Tuchel helemaal van het voorplan verdwijnen. 

Arsenal en AS Roma klopten aan. De keuze viel op de Italiaanse hoofdstad. “Het zou makkelijk geweest zijn om voor een andere club in Engeland te kiezen. Maar ik wou eens andere horizonten opsnuiven. Daarom koos ik voor Roma”, zei hij bij het plaatsen van zijn handtekening. 

Terug international

Bij Roma kwam hij met José Mourinho een oude bekende tegen. De Portugees was dan ook opgetogen dat de 1m90 lange Abraham voor de Serie A koos. “Ik ga er alles aan doen om Abraham tot laten uitgroeien tot een absoluut monster. Eentje die Gareth Southgate als Engels bondscoach niet zal kunnen negeren. Als die laatste dat toch doet, raad ik Tammy aan om van nationaliteit te veranderen”, grapte The Special One. 

Het EK werd door het wegkwijnen bij Chelsea helaas gemist, maar zijn prestaties in Italië bleven effectief niet onopgemerkt door Southgate en co. Abraham ontving opnieuw een selectie voor de voorbije WK-kwalificatieduels van The Three Lions. Het was dan al van november 2020 geleden. Tegen Andorra mocht hij zijn zevende cap vieren bij Engeland. Dat deed hij zelfs met een doelpunt rond het uur. 

Op zondag 17 oktober mag Tammy Abraham opnieuw proberen dat extra stapje te zetten, wanneer Roma richting Juventus trekt. Volg de partij live vanaf 20u45 op Eleven Sports 3, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma van speeldag 8 in de Serie A

Zaterdag 16 oktober

Zondag 17 oktober

Maandag 18 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top