Kan Club Brugge ook stunten tegen Manchester City?

UEFA Champions League | Deze week wordt de derde speeldag van de Champions League afgewerkt. Dat betekent dat er weer enkele topclubs het tegen elkaar zullen opnemen. Bijvoorbeeld Club Brugge dat met een groot hart naar Manchester afreist om Kevin De Bruyne en co. een pak voor de broek te geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie bij aanvang van de Champions League had voorspelt dat Club Brugge na drie speeldagen bovenaan zijn groep zou staan, werd bij monde van heel België gek verklaard. Toch is dat exact wat Philippe Clement met zijn elftal voor elkaar heeft gekregen. Club Brugge maakte indruk tegen PSG (1-1) en legde Red Bull Leipzig verrassend genoeg heel eenvoudig over de knie (1-2). De hele wereld zag dat en noteerde de naam van Charles De Ketelaere en Hans Vanaken met prompt in het notitieboekje

Of die twee ook in het boekje staan van Pep Guardiola, is nog maar de vraag. De coach van Manchester City ontvangt komende dinsdag Brugge en zal proberen de drie punten thuis te houden. Dit in de eerste plaats om PSG niet vooruit te laten lopen en om de fans tevreden te houden. De Parijse club staat dan weer op kop en ontvangt Leipzig. PSG zal in eigen huis indruk willen maken met het goddelijke aanvalstrio Messi, Neymar en Mbappé en zal zijn Champions League-ambities bij monde van deze wonderboys kracht willen bijzetten.

Doet Sheriff Tiraspol het opnieuw tegen Inter Milaan?

In Manchester zullen enkele Belgen de Champions League-hymne kunnen meefluiten, maar ook in Istanboel verschijnt er een landgenoot ten tonele. We hebben het natuurlijk over Michy Batshuayi en zijn club Besiktas. De Turkse club staat op een teleurstellende derde plaats in Groep C nadat ze hun eerste twee partijen verloren hadden en daar moet Batsman iets aan doen. Het wordt zijn taak om te scoren tegen Sporting Lissabon.

Om 21u00 wordt de wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund op gang gefloten. Beide teams staan op kop in groep C en zullen onderling moeten uitvechten wie nu die eerste plaats daadwerkelijk verdient. 

In Groep D maakt het Moldavische Sheriff Tiraspol een westelijke verplaatsing richting Milaan. De Moldaviërs verbaasden vriend en vijand toen ze enkele weken geleden Real Madrid versloegen en willen hun kunststukje tegen Inter Milaan vast nog eens overdoen. Nu ze de Koninklijke hebben, moet een overwinning tegen Milan ook binnen de mogelijkheden liggen.

In Groep B krijgen we een topmatch geserveerd met Liverpool - Atlético Madrid. Liverpool staat op kop maar Atlético-coach Simeone maakt zich sterk dat dat maar tijdelijk is. We zijn dan ook benieuwd of Yannick Carrasco en Divock Origi er een doelpuntenfestival van gaan maken. Hetzelfde hopen we ook voor Alexis Saelemaekers. De Belgische verdediger zakt met AC Milan af naar Porto waar trainer Sergio Conceiçao hem, en zijn ploegmakkers, zal opwachten met een listig plannetje.

Kan Barcelona winnen in het koude Oekraïne?

Woensdag schieten Barcelona, Bayern München, Benfica en Dinamo Kiev uit Groep G in actie. Benfica ontvangt der Rekordmeister terwijl het geplaagde Barça naar het barkoude Oekraïne trekt om punten te rapen tegen Dynamo Kiev. Ook de spelers van Salzburg, Wolfsburg, Sevilla en Lille zullen hun truitjes nat maken. De Oostenrijkers zullen Wolfsburg-spits Lukebakio proberen afstoppen terwijl de Spaanse selectie van Sevilla het vliegtuig opstapt richting Noord-Frankrijk. Daar moet Lille voor de bijl gaan.

In Groep F zal Champions League-winaar Chelsea het Zweedse Malmö ontvangen. Juventus trekt dan weer naar het Russische Sint-Petersburg om daar drie punten te winnen en Manchester United speelt gastheer voor het Italiaanse Atalanta. Young Boys Bern zal op zijn beurt Villarreal over de knie proberen leggen.

Het programma van de derde speeldag uit de Champions League:

Dinsdag 19 oktober 
Woensdag 20 oktober

Volg de derde speeldag van de Champions League op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

U kan de beste momenten van elke wedstrijd tegelijkertijd volgen in onze Champions League Multi Live, samen met uw favoriete presentatoren en analisten. 

Bent u goed in het voorspellen van uitslagen? Daag dan al jouw vrienden uit via Pickx Prono!

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top