Mathijssen zoekt vervangers voor De Ketelaere en Theate

Sport | De troepen van Jacky Mathijssen nemen het de komende dagen op tegen Kazachstan en Denemarken. De jonge Duivels kunnen een grote stap richting het EK 2023 zetten. De eerste opdracht is vanavond in Leuven tegen Kazachstan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mathijssen voegde Olivier Deschacht toe aan zijn technische staf en samen met Thomas Buffel proberen ze de jonge Belgen klaar te stomen voor het nodige succes. Tegen Kazachstan moet er vlot gewonnen worden en tegen Denemarken wacht een zeer belangrijke topwedstrijd. De beloften pakten zes op zes en als ze dat nog een keer kunnen doen, zetten ze een zeer grote stap richting het EK 2023.

Mathijssen heeft een zeer interessante spelersgroep. Heel wat jongens maken furore in het buitenland. Zo krijgen spelers als Yorbe Vertessen (PSV), Eliot Matazo (AS Monaco) en Amadou Onana (Lille OSC) de nodige speelkansen bij hun clubs. Voeg daar nog spelers als Yari Verschaeren, Hugo Siquet, Nicolas Raskin, Maarten Vandevoordt, Anouar Ait El Hadj en Loïs Openda aan toe en je weet dat er zeer veel talent zit.

De Winter hoopt op basisplaats

Achteraan is het uitkijken naar de progressie die Koni De Winter maakt. Door het ontbreken van Arthur Theate, die werd opgeroepen door Roberto Martinez, mist Mathijssen een belangrijke schakel in de defensie. Daardoor kan De Winter wel eens in de basis starten naast Ewoud Pletinckx en Marco Kana. De jonge verdediger maakte al indruk bij Juventus en speelde er in de voorbereiding mee met de A-kern. De Winter, die in 2018 overkwam van Zulte Waregem, lokte afgelopen zomer nog interesse van Club Brugge. Hij bleef echter in Turijn.

Naast Theate moet Mathijssen ook Charles De Ketelaere, ook opgeroepen voor de Rode Duivels, missen. Dat opent perspectieven voor Yorbe Vertessen, die bij PSV ook vaak via de flank speelt. De jonge aanvaller wordt er al vergeleken met Dries Mertens en is dit seizoen zeer goed bezig. De 20-jarige Belg, die in 2011 de overstap maakte van Westerlo, was dit seizoen al goed voor 3 goals en 2 assists in 15 wedstrijden (452 minuten).

Mathijssen hoopt met zijn ploeg verder te gaan op hun elan. De eerste twee wedstrijden tegen Kazachstan (1-3) en Turkije (0-3) werden vlot gewonnen. Kazachstan pakte 0 op 6, Denemarken startte ook met een 6 op 6 na overwinningen tegen Kazachstan (0-1) en Schotland (0-1).

Volg de match van de nationale beloften tegen Kazachstan vanavond om 20u live op Pickx.be en op Pickx+ Sports 1 op je tv, beschikbaar voor alle klanten van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top