Laurens Sweeck laat de Amerikaanse Wereldbekerwedstrijden aan zich voorbij gaan

Sport |
De meeste veldrijders zijn deze week de grote plas overgestoken om in de VS de eerste drie wedstrijden van de Wereldbeker Veldrijden te gaan rijden. Toch zijn er ook veldrijders die de oversteek niet maken.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zoals Laurens Sweeck, 27 jaar en de nummer 4 van de wereld in de cross. In tegenstelling tot zijn ploegmaats bij Pauwels Sauzen-Bingoal, zoals Eli Iserbyt, Ryan Kamp of Michael Vanthourenhout, gaat hij niet naar de States. Hij geeft verstek voor de eerste drie manches van de Wereldbeker, zondag in Waterloo, woensdag in Fayetteville en volgende zondag in Iowa. Zo vroeg op het seizoen is Sweeck nochtans al goed in vorm: in de 5 wedstrijden die hij al reed, eindigde hij telkens in de top 4, in Bredene en Meulebeke zelfs op het podium.

"Omdat we een lang en zwaar seizoen aansnijden en ik de reis naar Amerika als een aanslag op mijn lichaam ervaar", zo verklaart Sweeck zijn afwezigheid in de VS bij Sporza. 

Sweeck is ook niet zo overtuigd van de pogingen van de UCI om het veldrijden te internationaliseren. "We proberen het al jaren. De eerste crossen reden we voor de internationalisering van onze sport. Kijk hoever ze nu staan in de Verenigde Staten, veel vooruitgang zie ik niet," aldus Sweeck.

Ook de financiële inspanning voor de reis en het verblijf in de States vindt Sweeck niet minnetjes. "Als puntje bij paaltje komt, zijn het nog altijd de renners die moeten investeren in die trip", aldus de Belgische kampioen veldrijden van 2020.

Sweeck geeft er dus de voorkeur aan om zijn krachten te sparen. "Met bijna elk weekend een Wereldbekercross en een andere veldrit wordt het een zwaar seizoen en dan zal ik misschien blij zijn dat ik gepast heb voor de crossen in Amerika", besluit hij.

Het veldritseizoen trekt zich op gang!
Wereldbeker, eerste manche
Zondag 10 oktober in Waterloo (VS), vanaf 19u20, op Pickx+ Sports 1
 
Start dames om 19u30
Start heren om 21u00
 
Alle 8 crossen van de Superprestige en de 16 UCI Wereldbeker-manches zijn live te volgen op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top