Ons elftal van de week

Sport | Na zeven speeldagen blijft Westerlo ongeslagen. Na een nieuwe overwinning loopt de kloof met het nummer twee zelfs op tot vijf punten. Onderin blijft Moeskroen wachten op zijn eerste overwinning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel kende vrijdag een bijzonder lastige avond op bezoek bij Westerlo. De Kemphanen begonnen furieus aan de wedstrijd en brachten de Lommelse defensie meermaals in de problemen. In de tweede helft was de hoop snel weg voor Lommel. Na tien minuten gaf De Cuyper een schitterende voorzet aan Daci die de 1-0 in twee tijden binnenwerkte. Nog eens vier minuten later zette Van Eenoo de 2-0-eindstand op het bord met een prachtige plaatsbal van net buiten de zestien. Westerlo verstevigt zo zijn leidersplaats.

Nog geen minuut was er gespeeld of Moeskroen stond al op voorsprong in hun uitwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. Ribeiro Costa zette goed voor, Carcela Gonzalez had maar binnen te tikken. Maar Moeskroen wist nog niet te winnen dit seizoen en slaagde er ook nu niet in om de drie punten over de streep te trekken. Na 24 minuten trapte Yagan de gelijkmaker binnen op aangeven van Stallone Limbombé. In de tweede helft bracht Abdallah Lierse op voorsprong vanop de stip. Diezelfde Abdallah wiste zijn eigen doelpunt enkele minuten later ook al meteen uit met een owngoal na een hoekschop. De Pallieters speelden 40 minuten met een man meer, maar konden daarvan niet profiteren.

Voor spanning en plottwists moest je in het Waasland zijn afgelopen weekend. Virton stond na 22 minuten 0-3 voor op het veld van Waasland-Beveren dankzij doelpunten van Allach (x2) en Guillaume. Maderner maakte wel snel de 1-3, maar met nog tien minuten te spelen zou je denken dat de buit binnen was voor Virton. Toch niet! De Waaslanders creëerden het perfecte slotoffensief. Met doelpunten van Schoonbaert, Efford en Mointes hield Waasland-Beveren alsnog de punten thuis. Een verbazingwekkende overwinning die meteen ook beloond werd met een tweede plaats in het klassement.

Dylan De Belder heeft zijn start van het seizoen niet gemist. De Deinze-spits trapte al na tien minuten zijn vierde van het seizoen tegen de touwen. Na de rust groeide RWDM in de wedstrijd, maar het duurde nog tot de 71e minuut voor de bezoekers gelijk konden maken via een staalharde trap van Nangis. In het uiterste slot van de wedstrijd kwamen de Brusselaars nog stevig opzetten, en niet zonder resultaat. El Ouhadi zag zijn poging in eerste instantie gered door Vandenberghe maar de rebound legde hij vanuit een wel heel scherpe hoek puik binnen. Met de drie punten op zak ziet RWDM de kloof met de middenmoot verkleinen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.