Krijgt Romelu Lukaku zijn doelpuntenmachine weer aan de praat tegen Frankrijk?

Rode Duivels | Romelu Lukaku mocht bij zijn terugkeer naar Chelsea niet klagen over zijn niveau. Maar intussen is zijn doelpuntenkanon stilgevallen. Al vier wedstrijden op een rij weet Big Rom niet meer te scoren. Gooit hij bij de Rode Duivels het roer om tegen Frankrijk?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier doelpunten in de eerste vier wedstrijden. Romelu Lukaku had zijn terugkeer naar Londen niet beter kunnen bedenken. Intussen is Lukaku wat stilgevallen, ook al heeft hij veel impact op het spel van Chelsea. Afgelopen weekend tegen Southampton belandde een schot van Lukaku tegen de paal, in de herneming wist Ben Chilwell hieruit te scoren. Maar de statistieken liegen niet. De goals blijven wat achterwege momenteel. 

In april van dit jaar kende Lukaku evenzeer even een dipje bij Inter. Toen wist hij ook enkele matchen na elkaar niet te scoren voor de Milanezen. In zijn laatste seizoen bij Manchester United kende Lukaku nog langere periodes van droogte. Maar Big Rom komt telkens wel terug op zijn pootjes terecht. Wie weet gebeurt dat donderdag tegen Frankrijk

Zoeken naar juiste formule

Terwijl er in het verleden vaak naar Lukaku zelf werd gekeken met een vergrootglas, kwam er enkele dagen geleden kritiek aan het adres van zijn huidige coach Thomas Tuchel. Geheel toevallig kwam die kritiek van zijn vorige T1, met name Antonio Conte

Lukaku keerde namelijk recent terug naar Italië. Hij moest met Chelsea aan de bak in de Champions League op bezoek bij Juventus. Chelsea verloor met 1-0. Lukaku kwam amper in het stuk voor. Ondanks zijn loopacties en fysieke gevechten kwamen de ballen niet tot bij Lukaku. De opbouw verliep te traag en zonder enige verrassingen in het spel. 

“Naar mijn mening heeft Chelsea nog altijd niet de formule gevonden om het beste uit hem te krijgen. Ze hebben te vaak geroteerd. Pas als ze weten hoe ze Romelu moeten aanspelen, worden zij het te kloppen team in de Premier en de Champions League. Maar zover zijn we nog niet”, liet Conte weten na het CL-duel met Juventus. 

Gebrand op wraak

Tuchel probeerde het afgelopen weekend Timo Werner naast Lukaku te posteren in de spitspositie. Op die manier probeerde hij Werner te gebruiken zoals Lautaro Martinez naast Lukaku speelde bij Inter. Het bracht tegen Southampton echter geen zoden aan de dijk. 

Tuchel wees de voorbije dagen op een collectief probleem. “Voetbal draait om connecties en ik heb het gevoel dat het tussen Romelu, Mason Mount en Mateo Kovacic goed klikt. Het is aan ons om daaruit te leren en ons aan te passen”, aldus de Chelsea-coach. Dat Mount er ook niet bij was door een blessure, deed de creativiteit in het team ook kelderen. 

Lukaku’s laatste goal dateert intussen van 14 september, toen Chelsea met 1-0 won van het Russische Zenit. Wie weet kan Lukaku het roer omgooien bij de Rode Duivels, waar hij donderdag zijn 101ste cap zal pakken. Momenteel staat zijn teller voor België op 67 goals. Tegen uitgerekend Frankrijk, het land dat België uitschakelde op het WK van 2018 alvorens zelf wereldkampioen te worden, zal Lukaku ongetwijfeld met tonnen aan revanchegevoelens aan de aftrap verschijnen.

Bekijk België - Frankrijk aanstaande donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top