Scooore Super League maakt zich op voor Clasico tussen Anderlecht en Standard

Sport | Op 19 september kregen we in de Jupiler Pro League bij de mannen de kraker geserveerd tussen Anderlecht en Standard. Dit weekend krijgen we een herhaling van het scenario bij de vrouwen in de Scooore Super League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet alleen bij de mannen heerst er enige rivaliteit tussen Anderlecht en Standard. Dat is in het vrouwenvoetbal niet anders. Reken er dus maar op dat aanstaande zaterdag 9 oktober de messen zullen geslepen zijn wanneer de Clasico op gang wordt gefloten. Terwijl op speeldag 8 bij de mannen Anderlecht naar Standard trok, is het paars-wit dat de grote rivaal mag ontvangen bij de vrouwen op speeldag zes. 

Dat er meer druk op de ketel zal staan, komt door de mindere start van beide teams. Zowel Standard als kampioen Anderlecht zijn op achtervolgen aangewezen in het kampioenschap. Toch wel opmerkelijk na vijf gespeelde wedstrijden. 

Uitschuivers tegen Club YLA en OHL

Nochtans begon Anderlecht spetterend aan het nieuwe seizoen. Charleroi werd namelijk zomaar eventjes met 7-0-cijfers opzij geschoven. Maar de ontgoocheling over de misgelopen kwalificatie voor de Champions League zou zwaar op de maag liggen. Club YLA klopte Andelerlecht op speeldag drie. Nadien volgden wel broodnodige zeges tegen Gent en Genk

Maar ook vorige week ging het mis, net als tegen Club YLA. De dames van OH Leuven klopten namelijk in eigen huis Anderlecht met 3-2. Hierdoor zit paars-wit momenteel aan 9 op 15 en staat de landskampioen hiermee slechts op een vierde plaats. 

Standard in goede flow

Kijken we naar het voorlopige parcours van Standard, dan begonnen ze in Luik met een stevig 4-1-verlies op bezoek bij Club YLA. Tegen Gent werd een week later de rug gerecht, maar net als Anderlecht kon Standard niet winnen van OHL. De partij eindigde op een 1-1-gelijkspel. 

Maar sinds speeldag 4 zit Standard weer in een goede flow. Eendracht Aalst werd opzij geschoven met 4-2, vorig weekend moest White Star Woluwe eraan geloven met 4-1. Hierdoor heeft Standard voorlopig één puntje meer in de stand dan Anderlecht. Met 10 punten staat de vrouwenploeg uit Luik op een derde plaats, na leider Club YLA en eerste achtervolger OH Leuven. 

Bij de mannen wist Anderlecht op 19 september met 0-1 te zegevieren in Luik na een goal van Lior Refaelov. Draait Standard zaterdag de rollen om? Of wordt het andermaal een paars-witte zege? 

Volg het beste van de Scooore Super League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Het programma van speeldag 6 in de Scooore Super League:

Vrijdag 8 oktober

  • Sporting Charleroi - Club YLA (20u)
  • KRC Genk - KAA Gent (20u30)
  • White Star Woluwe - Eendracht Aalst (20u30)

Zaterdag 9 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top