Covid-19 dringt binnen bij Deinze: "Hout vasthouden en hopen dat het bij deze gevallen blijft"

Challenger Pro League | Net zoals vorig seizoen zijn er ook dit seizoen nog steeds clubs waar Covid-19 voor onrust zorgt. Na Excel Moeskroen eerder dit seizoen werd nu ook SK Deinze getroffen door het virus. Zes leden van de club testten positief; daarbij ook drie A-kernspelers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hierdoor moest coach Wim De Decker in laatste instantie nog heel wat wijzigingen doorvoeren binnen zijn elftal. Met topschutter Lennart Mertens en middenvelders Gaetan Hendrickx en Djihad Bizimana moesten er namelijk drie spelers direct in quarantaine na een positieve Covid-test.

"Binnen de club waren er in totaal zes positieve gevallen", bevestigde coach Wim De Decker na de match op de persbabbel. "Iedereen werd meteen getest en nu is het afwachten of het virus nog verder in de groep sluipt. We kunnen enkel hout vasthouden en hopen dat het hierbij blijft. We moeten nu vooral met z'n allen voorzichtig blijven en regelmatig testen."

Komend weekend staat er geen competitievoetbal op het programma en dat is misschien wel een opsteker voor de club, want zelf met acht of meer positieve gevallen, moet er gewoon gespeeld worden. De regel van vorig seizoen (waarbij een club om uitstel kon vragen vanaf een specifiek aantal besmettingen) geldt niet meer.

Blessures

Maar Covid was niet het enige waarmee De Decker moest afrekenen bij het samenstellen van zijn selectie. Want er waren ook andere kwaaltjes. "Mehdi Terfi kampt met een lichte blessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. En ook Kurt Abrahams was niet fit genoeg om te starten. Hij had lichte hinder van z'n knie waardoor we hem niet aan de aftrap konden brengen", aldus De Decker. Abrahams viel in het slot nog wel in, maar kon niet verhinderen dat zijn team in extremis nog ten onder ging tegen RWDM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top